• DOLAR 32.571
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2429.47
  • ...
Maden işçilerinin yakınları ağır yürüyen arama çalışmalarını protesto etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Maden Köyünde bulunan bakır madeninde meydana gelen heyelan nedeniyle oluşan göçükte yakınları bulunan aileler, arama çalışmalarının ağır ilerlemesini protesto ederek tepki gösterdi.

2 gündür devam eden arama çalışmalarında 5 işçinin cesedi çıkarılırken, 11 işçinin cenazesini arama çalışmaları devam ediyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın Şirvan’a gelmesi ile toplanan maden işçilerinin yakınları, arama çalışmalarının ağır ilerlemesini protesto etti.

Arama çalışmalarında işçi cesetlerinin aranmadığını ileri süren oğlu göçükte bulunan Çetin Kılıç, toprağın maden sahasına girmemesi için çalışma yürütüldüğünü ileri sürdü.

“Bizim canlarımız madenden daha değerli değil mi?”

Oğlu İbrahim Kılıç’ın göçük altında olduğunu söyleyen Kılıç, “Oradaki toprak maden sahasına doğru aktarılırsa bizim insanlarımızın cenazeleri bir gün içerisinde çıkar. Bizim canlarımız madenden daha değerli değil mi? Daha önce göçük oldu 2 ay bu şekilde çalışmaları bitiremediler. Şimdi de aynı şeyi yapıyorlar, 2 ay burada çalışma bitmez.” dedi.

“Bu vatandaşın derdini dinle”

Bir başka maden işçisi yakını ise tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Bakan sesim sana gelsin! Bütün dünyaya kafa tutarak ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyorsun. Sen kendi ülkenin sorunuyla ilgilen. Bak palya yolları görüyorsun, 1 metre genişliğinde. Elinizi vicdanınıza koyun. Milleti arkanıza alarak 15 Temmuz darbesine karşı durdunuz. Şimdi ise bir sürü asker etrafınıza almışsınız, bu askerlerin arkasına sığınmışsınız. Bu askerin burada ne işi var, onu sınıra gönder. Ocağınız yıkılsın, sizin. Böyle bakanlık mı olur? 15 Temmuz’da arkama sığındın, şimdi asker kardeşimin arkasına sığınma. Bu vatandaşın derdini dinle.”

Daha sonra asker ve maden yetkililerinin görüştüğü maden işçilerinin yakınları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile görüşmek istediklerini belirrttiler.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Yasin Aktay ile görüşen halk, arama çalışmaları hakkında görüşlerini sundu.

Aktay’ın Bakan Albayrak ile vatandaşları görüştürme sözü üzerine sakinleşen kalabalık, göçük bölgesinde bakan ile görüşerek sorunları aktardı.  (M. Hüseyin Temel, Hüseyin Genel, M. Sait Çelik – İLKHA)













































Bu haberler de ilginizi çekebilir