• DOLAR 32.354
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2322.886
  • ...

Şanlıurfa’nın sorunlarının çözümü için farklı konularda çalıştay düzenleme kararı alan iş adamları, “Şanlıurfa Geleceğini Arıyor” adlı ilk çalıştayı yaptılar.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) öncülüğünde gerçekleştirilen çalıştaya birçok kurum destek verdi.

Çalıştaya Vali Yardımcısı Uğur Sezer, milletvekilleri, Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Acar, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve işadamları derneklerinin yöneticileri ile davetliler katıldı.

Programın ardından basın mensuplarına açıklama yapan TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Sadık Sade, şehrin sanayisiyle ilgili önemli kararlar aldıklarını söyledi.

İleriki süreçte farklı konularda benzer çalıştayların devam edeceğini belirten Sade, “Her üç ayda bir tarım, turizm ve yerel yönetimler gibi başlıklarla bu çalıştaylarımız devam edecektir. Bugün Şanlıurfa’nın sanayisini ele aldık. Her çalıştayımızın gündemi farklı olacak.” dedi.

Şehrin sanayileşmesi için çalışmalara devam edileceğini ifade eden Sade, “Üçüncü OSB’nin altyapısının ve içme suyu ihalesinin yapılması, Mürşitpınar’a devlet demir yolunun bağlanması, sanayicilere destek veren kurumların düzeltilmesi, İŞKUR ve KOSGEB gibi konuları gündeme aldık. Bizim hedefimiz artık sanayileşmiş bir Şanlıurfa’yı görmek. Bunun için eskiden yürüyorduk, şimdi koşarak devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. (Osman Gülebak/Ramazan Casuk-İLKHA)