• DOLAR 32.369
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.405
  • ...
Bursa'da ulaşım zammına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa’da bir grup, Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu ulaşıma yapılan zamlara basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan TMMOB Makina Mühendisleri Odası Şube Başkanı İbrahim Mart, zammın halkı mağdur ettiğini söyledi.

Mart, “Bursa Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz hafta toplu taşımada aktarma ücretlerine yüzde 10 zam yapmıştır. Zamla birlikte 2014’ ün aynı döneminde 0.85 TL olan indirimli bilet ücreti 1.75 TL’ ye, 1.25 TL olan tam bilet ücreti de 2.60 TL’ ye çıktı. Böylece son iki yılda Bursaray ücretleri baz alındığında toplu ulaşıma yüzde 100’ün üzerinde zam yapılmış oldu.” dedi.

Belediyenin, ücretsiz ve indirimli kart uygulamasıyla toplu taşımayı özendirdiğini, yüksek fiyat politikasıyla da toplu taşımayı zorlaştırdığını savunan Mart, “Yapılan zamlardan sonra bir ailenin aylık ulaşım maliyeti yaklaşık 350 TL’yi buluyor. Bu durum, asgari ücretle geçinen bir ailenin gelirinin yüzde 27’sinden fazlasını ulaşım masrafına ayırması anlamına geliyor. Ulaşım maliyetleri halkımızı adeta evinden çıkamaz hale getiriyor. Halkın en ucuz ve yoğun şekilde yararlanmasını sağlamak üzere ulaşıma sürekli zam yapmak yerine, maliyet azaltıcı çalışmalara öncelik verilmesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Grup, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı. (Zeki Aras-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir