• DOLAR 32.577
  • EURO 34.946
  • ALTIN 2426.426
  • ...
Maden ocağında hayatını kaybeden işçi toprağa verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'in Şirvan ilçesinde özel bir maden ocağında meydana gelen heyelanda göçük altında kalarak hayatını kaybeden Ekskavatör operatörü olarak çalışan işçilerden Şefik Tuncer’in cenazesi gözyaşları içerisinde Batman'da toprağa verildi. Düzenlenen cenaze törenine, Tuncer’in ailesi ve sevenleri katıldı.

Şefik Tuncer’in cenazesi, Siirt Devlet Hastanesindeki otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi.

Evli ve 3 çocuk babası olan Tuncer’in cenazesi, Batman merkez Seyitler Mahallesinde bulunan İhlas Camisinde kılınan cenaze namazının ardından Bozooğulları Mezarlığında sevenlerinin gözyaşları arasında defnedildi.

“Bu işin peşini bırakmayacağız”

Kardeşi Şefik Tuncer’in ihmaller sonucu ekskavatör operatörü olarak çalışan göçük altında kaldığını söyleyen Mehmet Salih Tuncer, “Daha önce orada bir çatlak olduğunu söylediler. Yani orada bir ihmal var. Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Yüzde yüz emin değiliz. Gereken incelemeler yapılıyor. Acımız büyüktür. 3 gündür orada bekliyorduk. Kardeşim garibandır, Orada bin 800 TL’ye çalışıyordu. Orada bir ihmalkârlık var, işçileri işçi olarak değil, köle olarak kullanıyorlardı.” dedi.

“Köle olarak değil, işçi olarak çalıştırılmamalarını istiyoruz”

3 gün boyunca bulundukları maden ocağında doğru dürüst arama-kurtarma çalışmasının olmadığını ileri süren Tuncer, “Orada çok sıkıntı çektik. Kendi çabamız ve zorumuzla oradan çıktık. Belki 3 gün daha orada beklerdik. Kardeşimin 3 çocuğu vardı ve maddi durumu çok düşüktü. Yetkililerden bu tür yerlerin biraz daha denetlenmesini istiyoruz. Bu tür garibanları köle olarak değil de, işçi olarak çalıştırılmamasını istiyoruz. Bu sadece bizim bu yöreye has bir şeydir, yoksa batıda çok daha farklı şartlarda çalışılıyor. Batıda çok daha yüksek maaşlarla çalışıyorlar. Olay yerinde dün saat 5’te işi bıraktılar ve bırakmadılar kimse orada çalışsın. 12 ceset altta, herkes seyrediyor, çayını, kahvesini içiyor. İnşallah bu son olur ve herkes dikkatli olur. İnsana insan olduğu için değer verilmelidir.” diye konuştu.

Öte yandan maden ocağında meydana gelen heyelanda göçük altında kalanların yakınları, halen umutla bekleyişlerine sürdürüyor. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 





















Bu haberler de ilginizi çekebilir