• DOLAR 32.565
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2433.332
  • ...
Çipli kimlik kartları Ocak'ta kullanıma geçecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kırıkkale’de 14 Mart’ta kullanımına başlanan çipli kimlik kartlarının, 2 Ocak’tan itibaren Türkiye genelinde uygulamaya konacağı belirtildi.

Diyarbakır Nüfus Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgilere göre, nüfus müdürlüklerinin donanım ve alt yapısı, yeni kimlik kartı hizmeti için hazır hale getirildi.

Çipli kimlik kartların kopyalanmasının mümkün olmadığını belirten yetkililer, içerisinde vatandaşların birçok bilgisinin yer alacağı kimliklerin geçerlilik süresinin 10 yıl olduğunu söyledi.

Kimliklerin 10 yıldan sonra yenilenmesi gerektiğini dile getiren yetkililer, “Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarının özel baskılı olması, içinde biyometrik verilerin yer alması ve şifre ile korunmasından dolayı sahte kimlik mağduriyetlerinin yaşanması asgari düzeye indirildi. Sahte kimlik kullananlara cezai müeyyideler uygulanacaktır. Yeni kimlik kartı başvurusu alındıktan sonra elindeki kimlik vatandaşa geri verilecek. Eğer vatandaşın elinde kendini kanıtlayıcı belge yoksa 10 gün geçerli geçici kimlik belgesi verilecektir. Posta ile 10 gün içinde yeni kimlik kartı teslim alındıktan sonra eski kimlik geçersiz olacaktır.” denildi.

Pilot uygulama yapılan illerde çipli kimliklerin ücretinin 15 TL olduğu bilgisini veren yetkililer, vatandaşların soru ve taleplerini ilçe nüfus müdürlüklerine veya çağrı merkezine (Alo 199) bildirebileceğini ifade etti. (Emrah Deniz/M. Sıddık Bilge-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir