• DOLAR 32.511
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2432.432
  • ...
"Obeziteyi önleme çalışmaları toplum sağlığı için önemlidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “14-21 Kasım Dünya Diyabet Haftası” dolayısıyla diyabetten korunma etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe İl Sağlık Müdürü M. Sait Avar, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Zülküf Yaman, sağlık çalışanları, diyabetli çocuklar ve aileleri katıldı.

Etkinlikte açıklanan Obezite Araştırma Raporu lansmanında, toplumun en önemli ihtiyaçlarından birinin sağlık olduğu belirtildi.

Sağlık korumasının, çocuklarda beslenme konusunda farkındalığın başlamasıyla mümkün olacağının bildirildiği açıklamada, “Obezitenin okul çağı döneme kadar inmesi mevcut çalışmanın yapılması gerekliliğini ortaya çıkardı. İl Sağlık Müdürlüğü olarak Kayapınar’da 66, Yenişehir’de 70, Sur’da 23 ve Bağlar’da 85 olmak üzere toplam 224 okula gidilip ana sınıflarına devam eden 5 bin 676 çocuk çalışmaya dâhil edildi. Standart ölçüm aletleri kullanılarak boy, kilo ve bel çevresi değerleri ölçüldü. Tüm olguların beden kitle indeksi hesaplandı.” denildi.

Açıklamada, çalışma neticesinde obezitenin 3-5 yaş aralığında sık görüldüğünün ortaya çıktığı kaydedilerek, “Sonuç olarak bu çalışmanın verilerinin de gösterdiği gibi obezite 3-5 yaş grubu çocuklarda da sık görülmektedir. Obeziteyi önleme çalışmalarının, bu yaş grubu çocukları da içerecek şekilde planlanmasının toplum sağlığı için önemli olacağını düşünmekteyiz.” ifadelerine yer verildi.

Diyabetli çocuklara özel hazırlanan pastanın ikram edildiği programda, katılımcılara İl Sağlık Müdürlüğünün “Diyabetle Mutlu Yaşam” kitabı hediye edildi. (M. Sıddık Bilge/Emrah Deniz–İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir