• DOLAR 32.558
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2422.833
  • ...
Arazi mağdurları sorunlarını Bakan Avcı'ya iletti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa’da, 1970’li yıllarda satın aldıkları arazilerin, 2014’teki kanun gerekçe gösterilerek bazı yetkili kişiler tarafından el konulmaya çalışıldığını belirten Göktepe Mahallesi sakinleri, geçtiğimiz gün bazı temaslarda bulunmak üzere bölgeye gelen Kültür ve Turizm bakanı Nabi Avcı’ya yaşadıkları mağduriyeti anlattı.

Arazilerinin ellerinden alınmaya çalışıldığını söyleyen Göktepe Mahallesi sakinleri, Haliliye ilçesine bağlı Örencik (Xerabreşk) Mahallesi’nde dünyanın ilk tapınağı olan Göbeklitepe’ye ziyaret gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın aracının önüne gelerek bakanla konuşmak istedikleri söyledi.

Araçtan inen Bakan Avcı ve Şanlıurfa Valisi Göngür Azim Tuna, bir süre mağdur mahalle sakinlerini dinledi.

Yıllardır çok zor şartlar altında temizledikleri arazilerinin kendilerinden habersiz bir şekilde başkalarının üzerine tapu edildiğini fakat bu konuda seslerini Cumhurbaşkanına ulaştıramadıklarını anlatan mahalle sakinlerini dinleyen Bakan Avcı’nın, bu sorunu Cumhurbaşkanına ileteceği sözünü verdiği ifade edildi.

Bakan Avcı’nın yolunun kesilmesi konusunda İLKHA’ya bilgi veren Göktepe Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yalçın, şöyle konuştu:

“Biz köyde camide namaz kılıyorduk. Birden Bakan Nabi Avcı’nın köyümüze yakın olan Göbeklitepe’ye gittiğini duyduk. Apar topar köylülere haber verip yoluna çıktık. Derdimizi anlatmak için yolunu kestik. Yoksa başka bir şekilde sesimizi Cumhurbaşkanına ulaştıramıyoruz. Onunla konuştuk. Yaşadığımız tüm mağduriyetleri ona anlattık. Özellikle bu mağduriyetimizi Cumhurbaşkanına ulaştırmasını istedik. O da bizi dinledi ve bu sorunu Cumhurbaşkanına ileteceği sözünü verdi.” (Osman Gülebak-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir