• DOLAR 32.593
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2423.781
  • ...
NATO PA 62. Genel Kurulu başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL : TBMM'nin ev sahipliğinde, Hilton İstanbul Bomonti Otel'de düzenlenen NATO PA 62. Genel Kurulu kapsamında bugün, "Ekonomi ve Güvenlik Komitesi", "Siyasi Komite", "Savunma ve Güvenlik Komitesi", "Güvenliğin Sivil Boyutu Komitesi" toplantıları gerçekleştirilecek.

Ayrıca, NATO PA Başkanı Michael Turner, NATO PA Türk Delegasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak ve NATO PA Genel Sekreteri David Hobbs basın toplantısı düzenleyecek.

Anadolu Ajansının ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı olduğu toplantının ikinci gününde ise "Güvenliğin Sivil Boyutu Komitesi", "Savunma ve Güvenlik Komitesi", "Siyasi Komite, "Bilim ve Teknoloji Komitesi" oturumları yapılacak.

NATO PA 62. Genel Kurulu ise 21 Kasım pazartesi günü gerçekleştirilecek.

Bu arada, Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin "15 Temmuz Darbe Girişimi" sergisi de program kapsamında ziyarete açıldı.

'Suriye'de ulaşamadığımız 2,7 milyon kişi var'

Avrupa Uluslararası Kurtarma Komitesi Başkan Yardımcısı Sanj Srikanthan, "Ekonomi ve Güvenlik Komitesi" toplantısında, "Küresel Yer Değiştirme, Çatışma ve Güvenlik Tehditleri Bağlamında Avrupa Mülteci Krizi" başlıklı oturumda konuştu.

Srikanthan, insanların artık daha fazla dijital bağlantılı olduğunu anlatarak, sözlerine şöyle devam etti:

"Haberler kötü. İnsanlar tabi ki barış sürecine ulaşılamayacağını biliyor. Dünya ile bağlantılılar. Bugün Türkiye tüm dünyada en yüksek sayıda mülteciye ev sahipliği yapan ülke. Üzerine düşenden bile fazlasını yaptığını söyleyebiliriz. Ama insanlar Lübnan, Ürdün, Türkiye, Kenya ve Etiyopya gibi üçüncü ülkelerde kalmak için gelmiyorlar. Başka yerlere gitmek için geliyorlar ve Avrupa bunlardan bir tanesi."

Sanj Srikanthan, "Artık çözümleri düşünmeye başlamalıyız. Çünkü bunun etkisi artık hepimizin kapısına dayanmış durumda." dedi.

Suriye'de ulaşamadıkları 2,7 milyon kişi olduğunu belirten Srikanthan, bu kişilerin zorla yerlerinden olmalarının söz konusu olduğunu dile getirdi.

Müdahale edilmezse dünyada yerinden edilen 65 milyon kişinin yakında 100 milyona ulaşabileceğini vurgulayan Srikanthan, Avrupa'ya gelen herkesin sığınmacı olduğunu düşünmediklerine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Bunu tespit edene kadar her ikisine de hizmet ediyoruz. Gerçekten sığınmacılarsa o zaman iltica talebinde bulunmak durumundalar ve bir değerlendirmeden geçiyorlar. AB'nin de ortak bir sistemi olmalı. Hali hazırda AB olarak elimizde ortak bir politika yok. Sonuç olarak 500 binden fazla iltica talebinde bulunmuş kişi şu anda statüsü belirsiz bir şekilde."

Bu haberler de ilginizi çekebilir