• DOLAR 32.521
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2421.266
  • ...
Bozdağ: HDP`li vekillere ayrı bir muamele yapılması söz konusu değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL : (AA) Adalet Bakanı Bozdağ, "Hukuka, yargıya saygı göstermeyen ve meydan okuyan bir tavır ortaya koydular. Hukukun gereği yapıldı. Eğer bunlar gitmiş olsaydı, zorla getirme kararı kesinlikle çıkması mümkün değildi. Burada HDP'li vekillere ayrı bir muamele yapılması kesinlikle söz konusu değildir. Diğerlerine nasıl bir muamele yapıldıysa öyle bir muamele yapılmıştır. Tabii tutuklama konusu mahkemenin takdirinde olan bir konudur. Bizim ona dair bir değerlendirme yapmamız doğru değil." dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,  TBMM'nin ev sahipliğinde gerçekleşen NATO Parlamenterler Toplantısında soruları yanıtlıyor.

'Suçun unsurları değiştirilmemektedir'

Bozdağ, TCK'da değişiklik yapan tasarıyla ilgili, "Bizim kanunlarımıza göre 17 yaşından gün alan bir kişi mahkeme kararıyla evlenebiliyor. 18 yaşından gün alan bir kişi de velisi muvafakat ederse evlenebiliyor. Bazı yerlerde, Roman vatandaşlarımızda daha yoğun olmak üzere, bu yaşın altında aileler düğün yapıyorlar, tören yapıyorlar ve evlendiriyorlar. Bunu biz tasvip etmiyoruz, ortadan kaldırmak için mücadele ediyoruz. Yasalarımızı onun için de ağırlaştırdık ama böyle de bir maalesef Türkiye'de yaşanan bir sıkıntı var. Bu mücadeleyi, zarar vermeden, bu sorunu nasıl çözeriz, bizim yaptığımız şey o. Kesinlikle tecavüzcülere af getirilmemektedir. Suçun unsurları değiştirilmemektedir. Cezada indirim yapılmamaktadır. Sadece toplumumuzun bazı yerlerinde olan gerçeklikten ortaya çıkan bu sorunu çözmeye dönük bir adımdır." diye konuştu.

"ABD'nin elindeki olan kanıttan bin kat fazlası terörist Gülen'in bu işi yaptığını ispat eden delil var"

Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in 15 Temmuz darbe girişiminin faili olduğuna dair yeterince kanıt olduğunu vurgulayan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Usame Bin Laden, Dünya Ticaret Merkezi'ni bombaladığında ABD, Usame Bin Laden'i sorumlu tuttu. ABD'nin elinde olan kanıttan bin kat daha fazlası terörist Gülen'in bu işi yaptığını ispat eden delil var. O delillerin bir kısmını gönderdik, bir kısmı da devam ediyor... Bunda hiç şüphe yok. Sokağa çıkın, Türkiye'de hangi partiye mensup olursa olsun sorun, herkese deyin ki 'Bu darbe teşebbüsünü kim yapmıştır.' Herkes size söyleyecektir."

Bu haberler de ilginizi çekebilir