• DOLAR 32.379
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2326.113
  • ...

Batman Valisi Ahmet Deniz, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesi tarafından düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Programı’nı tamamlayan girişimcilere sertifikalarını verdi

Sertifika törenine; Vali Ahmet Deniz, KOSGEB İl Müdürü Evren Arıkan, Batman Ticaret Odası Başkanı Abdulkadir Demir ve çok sayıda girişimci katıldı.

Programda MÜSİAD  Batman Şubesi Başkanı, KOSGEB İl Müdürü ve Vali Ahmet Deniz birer konuşma yaptılar.

Genç girişimcilere hitaben kısa bir konuşma yapan Vali Ahmet Deniz, üretimin temel unsurlarından biri olan girişimciliğin çok önemli olduğunu belirterek, “Batman girişimciliği olan, canlı ve hareketli bir şehir. Bu çok büyük bir avantajdır. Dışarıdan ilimize yatırımcı gelmese dahi,  Batman'da vatanını, milletini seven ve yatırım yapabilecek çok sayıda girişimcinin olduğunu biliyorum, bu kentte bu kapasite var. Başbakanımız bölgeye dair çok önemli teşviklerin olacağını açıklamıştı. Kısa bir süre içerisinde bunlar gerçekleştirilecek. Girişimcilerimizin  bu teşviklerden önemli ölçüde faydalanacağına inanıyorum.” dedi.

Mevcut Organize Sanayi Bölgesi'nin genişletilmesi için gece gündüz çalıştıklarını belirten Vali Deniz, “Bu konuda Bakanlık nezdinde gerekli girişimlerde bulunduk, kısa bir süre içerinde netice alacağımıza inanıyorum. Batman'a yatırım yapmak isteyen yatırımcılar endişe duymadan yatırım yapabilirler. Biz bu konuda yatırımcılarımıza gerekli desteği vermeye hazırız.” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleri, KOSGEB  İl Müdürlüğü ve MÜSİAD Batman Şubesinin işbirliği ile düzenlenen mesleki eğitim programını bitiren gençlere sertifikaları Vali Deniz tarafından verildi.

Vali Deniz, girişimcilik sertifika törenin ardında MÜSİAD Batman Şubesi tarafından düzenlenen Dost Meclisi etkinliğe katıldı.

Deniz burada sanayicilerle bir araya gelerek, kentin genel sorunları üzerine bir süre sohbet etti. (İLKHA)