• DOLAR 32.559
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2435.049
  • ...
Besicilerin küspe sırası çileye döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş’ta bulunan bir şeker fabrikasında şeker pancarı satışları devam ederken hayvan besicileri de küspe almak için uzun kuyruklar oluşturdu.

Günlerdir küspe almak için bekleyen besicilerin, yaklaşık 5-6 kilometrelik kuyruk oluşturdukları görüldü.

Fabrika yetkililerine çağrıda bulunan besiciler, sıra düzenlemesi yapılıp meydana gelecek haksızlıkların önüne geçilmesi gerektiğini söylediler.

Küspe alabilmek için 4 gündür sıra beklediğini belirten Ercan Güler, “Biz çiftçiyiz, pancar sökümünü bitirene kadar ancak gelebildik. Bu bizim ekmek paramız. Kamyoncular da bize sıkıntı çıkarıyor. Sırada arkadaşı olan varsa gelip öne geçiyor. Bunun çözümü için fabrikanın bir görevliyi buraya göndermesi gerekir. Bu adam plaka tespiti yapmalı, ona göre sırayla almalı. Dün küspe alan kamyon bugün yine küspe alabiliyor ama biz günlerce sırada bekliyoruz. Biz, kamyon ile traktörlerin sıralarının ayrı ayrı olmasını istiyoruz ya da dört beş traktöre karşılık bir kamyon almalıdırlar. Zaten fabrika tüm bıçakları çalıştırmıyor. Bir römorkun beş dakikada dolması gerekirken yarım saatte doluyor.” dedi.

“Fabrika yavaş üretim yaptığı için bu çileyi çekiyoruz”

Fabrikanın yavaş çalışması nedeniyle kuyruğun uzadığını savunan Selahattin Çelik, şunları söyledi:

“Biz burada görevlilerin olmasını istiyoruz. Kimse kimsenin sırasını almasın. Garibanlar günlerce sırada beklerken diğerleri gelip öne geçiyor. Fabrika yavaş çalışıyor. Hızlı çalışsa bu kadar sıra olmaz. Fabrikanın bir dönemde bin 500 ton küspe üretmesi gerekirken daha az üretiyor. Ürettiği küspeyi de yavaş ürettiğinden bizler bu çileyi çekiyoruz.”

“Küspe sırası çileye dönmüş durumda”

Soğuk havada sıra beklemenin oldukça zor olduğunu ifade eden Sinan Güler ise “Hoş olmayan durumlar yaşanıyor. Sıra kavgaları oluyor. Bu gün iki ayrı olay oldu. Buna çözüm üretilmelidir. En azından sıranın olduğu yerlere bariyerlerin kurulması gerekir. Şu an 5-6 kilometre kuyruk oluşmuş. Eskiden traktör ve kamyonlar ayrı ayrı sıralardaydı, şimdi aynı sıradalar. Bunları ayırsalar işler daha kolay oluyor. Millet soğuk havaya rağmen burada bekliyor. Mescitlerde yatıyoruz. Küspe sırası çileye dönmüş durumda.” şeklinde konuştu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir