• DOLAR 32.617
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2498.685
  • ...
Maden göçüğünün tanıkları o anları anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt’in Şirvan ilçesinde özel bir şirkete ait bakır madeninde meydana gelen heyelan sonrası 16 işçinin göçük altında kaldığı olayın tanıkları yaşadıklarını İLKHA’ya anlattı.

Göçüğün ilk anlarından itibaren olaya şahitlik eden Ümit Güngör ve Seyfettin Duran heyelanın büyük bir gürültüyle meydana geldiğini, arkadaşlarını kurtarmak için ellerinden bir şey gelmediğini söyledi.

Olay öncesi çalışan vardiyayı izlediklerini söyleyen Ümit Güngör, birden elektrikleri kesildiğini ve iş makinelerin yuvarlanmaya başladığı ifade etti.

Yaşanan göçük sonrası arkadaşlarını kurtarmak için müdahale etmeye başladıklarını söyleyen Güngör, “İlk önce olay yerine geldik. Olay yerinde yapılacak bir şey yoktu. Ondan sonra aşağı tarafa gittik. Müdahale yapmaya çalıştık, tekrar heyelan olduğunu gördük. Bir şey yapamadığımız için ana firmaya haber verdik sonra herkesi haberdar ettik. Vardiyada 16 kişi vardı hepsi göçük altında kaldı. İşçilerle makinelerle beraber heyelan altından kalmıştı. İlk cesede biz ulaştık, bir şey yapamadık. Cesedi gören yakınları sinir krizi geçiriyordu.” dedi.

Olan bitenler karşısında şaşkın olduğunu belirten Duran, ise yaşadıklarını şöyle anlattı: “

 “Elektrik kesintisinin ardından büyük bir gürültü geldi. Çevremize baktığımızda heyelan olduğunu gördük. Göçüğün olduğu yere gittik. Tehlikeli olduğu için oradan uzaklaştık. Sabahleyin iş arkadaşlarımızın cesetlerine biz ilk ulaştık. Cesetler ambulanslar ile olay yerinden götürdüler. Daha sonra AFAD ile diğer ekipler geldi. Saat 16.00 sıralarında bir arkadaşımızın daha cesedine ulaştık. Gördüğünüz gibi acı bir tablo ve acı bir olaydır. Arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu duygu çok acıdır. Heyelan altında kalan arkadaşlarımızla güzel anılarımız olmuştu. Olaydan önce onlarla beraber yemek yedik. Akşam da bu acı olay oldu.” (M. Hüseyin Temel, Hüseyin Genel, M. Sait Çelik– İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir