• DOLAR 32.371
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Banka soyguncusu yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Valiliği, banka soygunu, cinsel istismar ve uyuşturucu madde ticareti suçlarına karışan kişilere yönelik yapılan adli işlemlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, 15 Kasım 2016 tarihinde Saray Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir bankaya, elinde tabanca ve el bombası bulunan yüzünü bere ile kamufle ederek giren kişinin veznede bulunan 10 bin 125 TL parayı gasp ederek kaçtığı hatırlatıldı.

Emniyet yaptığı  çalışmalar sonucunda “Silahlı Soygun” olayını gerçekleştiren kişi, bankadan gasp ettiği 10 bin 125 TL para ve olayı gerçekleştirdiği silah ile birlikte Malazgirt ilçesinde yakalandığı belirtilerek çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandığı ifade edildi.

Açıklamanın devamında ayrıca 30 Ekim ve 9 Kasım 2016 tarihlerinde meydana gelen evden hırsızlık ve iş yerinden hırsızlık olayları ile ilgili olayın faili firar şüphelisi bir şahsın 14 Kasım 2016 günü yakalanıp sevk edildiği adli makamlarca dört ayrı dosyadan tutuklanarak Muş E Tipi Cezaevine teslim edildiği belirtildi.

Açıklamada, “Şahsın vermiş olduğu ifade doğrultusunda yapılan araştırmalarda, hırsızlık olayından ele geçirilen malzemeleri alan şahıs tespit edilmiş ve bu şahsın iş yerinde yapılan aramalarda 340 paket bandrolsüz sigara ele geçirilmiş ve şahıs hakkında gerekli işlemler yapılmıştır. Ayrıca şahıslardan elde edilen televizyonlar ve sigaralar sahiplerine teslim edilmek üzere muhafaza altına alınmıştır.” denildi.

14 Kasım 2016 günü meydana gelen 'iş yerinden ve kurumdan hırsızlık' olayının şüphelisi olan bir şahıs ve eşinin sahte kimlik kullandıkları tespit edildiği ifade edilen açıklamada, “İlgili şahsın yapılan sorgusunda çeşitli suçlardan (Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Ticareti Yapma) hakkında toplamda 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu anlaşılmıştır. 16 Kasım 2016 tarihinde yapılan çalışmalarda ise; Güroymak ilçesinden itibaren takip edilen şüpheli araç ve içindeki üç şahıs ilimiz Hasköy ilçesinde yakalanmış. Şahıslardan 2 parça halinde toplam 3 gram metamfetamin maddesi ele geçirilmiş, şüpheli şahıslar hakkında 'kullanmak amacıyla uyuşturucu madde bulundurmak' suçundan adli tahkikat başlatılmıştır. Ayrıca hakkında 'nitelikli (Adam Kaçırarak) cinsel istismar suçundan' 8 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs ise tutuklanarak Muş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne teslim edilmiştir. İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı kesintisiz mücadelemiz sürdürülecektir.” diye belirtildi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir