• DOLAR 32.612
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2491.596
  • ...
Göçük altındaki işçileri arama çalışmaları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Maden Köyünde bulunan bakır madeni sahasında meydana gelen heyelan nedeniyle oluşan göçükten 4 kişinin cesedi çıkarılırken, 12 kişiyi kurtarma çalışmaları gece de devam ediyor.

Arama çalışmalarını yürüten AFAD ekipleri İLKHA’ya değerlendirmelerde bulundu.

Çalışmaları hakkında bilgi veren AFAD ekipleri, arama çalışmalarının sürdüğü bölgede ikinci bir heyelan riskinin olduğu belirtti.

Arama kurtarma çalışmalarının son işçi göçük altından çıkarılıncaya kadar aralıksız devam edeceğini belirten AFAD ekibinden Zafer Özcan, kurtarma çalışmalarının AFAD başkanı tarafından yönetildiğini söyledi.

Özcan, “Göçük olayının meydana gelmesinin akabinde ilk önce Siirt AFAD ekipleri olay yerine müdahale etmiş, bir işçinin cansız bedenini göçük altından çıkartmışlardı. Akabinde de Erzurum ekibimiz, Diyarbakır ekibimiz, Van ve Ankara ekibimiz helikopterlerle dün gece olay yerine intikal etmiştir. Arama ve kurtarma çalışmalarımız kesintisiz devam ediyor. Bundan sonra da son kazazede bulunana kadar çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

Arama kurtarma çalışması yapan ekiplerin güvenliği için kayma riskinin olduğu bölgeyi toprakla beslediklerini belirten Özcan, “Şu anda arama ve kurtarma çalışması yapılıyor. Ayrıca kurtarma çalışması yapan ekiplerimizin daha güvenli çalışmaları için olay yerinde kayma riski olan bölgeyi biraz daha destekliyoruz toprakla ki, aşağıda çalışacak ekiplerimize sorun teşkil etmesin.” ifadelerini kullandı.

Göçük olayının yaşandığı bölgenin geniş bir saha olması sebebiyle göçük altında kalan işçilerin yerlerinin belli olmadığını ifade eden Özcan, “Çalışmalarımız neticesinde 4 tane kazazedeye ulaşılmış durumda. Bu göçük olayı malum yerleri belli değil. Biz de AFAD olarak elimizden geldiği kadar en hızlı bir şekilde kurtarmaya çalışacağız. Şu an itibariyle de çalışmalarımız AFAD başkanımızın birebir operasyonu yönetmesiyle devam ediyor.”  şeklinde konuştu. (Hüseyin Genel, M. Sait Çelik, M. Hüseyin Temel- İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir