• DOLAR 32.594
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2509.775
  • ...
"Güzel bir şehir, güzel bir seda bırakmak en büyük arzumuzdur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın yerine Van Valisi İbrahim Taşyapan Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi.

Vali Taşyapan, Van’daki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla biraraya gelerek, yapacakları hizmetleri anlattı.

Başkanlık makamına oturan ve basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Taşyapan, “Belediyeleri insanlarımızın rahatça hizmet aldığı güler yüzle karşılandığı yerler olarak çalıştıracağız inşallah. Burada devletine, milletine bağlı işinin başında olan, ekmeğini kazanıp kendi kazancıyla yaşayan belediye çalışanlarımız ile bu işleri götüreceğiz. Onlarında hizmetlerinden, tecrübelerinden faydalanacağız. Belediyemize aktarılan kaynakların bir kuruşunun dahi boşa gitmeden Van’da yaşayan hemşerilerimize hizmet olarak dönmesini gayretleri içerisinde olacağız. Bunu sağlamak ise birinci dereceden görevimizdir.” dedi.

“STK’larımızın, vatandaşlarımızın desteğini beliyoruz”

Yapacakları hizmetler için Van halkı ve STK’lardan destek talep eden Taşyapan, “Hizmet götürmenin yollarını arayacağız. Gerekirse hizmet kaynaklar bulacağız, ilave projeler geliştireceğiz insanlarımıza güzel bir şehir kazandıracağız. Ulaşımıyla, yaşanabilir mekânlarıyla, sosyal mekânlarıyla, dinlenme alanlarıyla ve insanlarımızın ihtiyaç duyacağı diğer alanlar ile güzel bir şehir üretmeye çalışacağız. Burada bütün STK’larımızın, vatandaşlarımızın desteğini beliyoruz. Belediyemizin kapısı onlara her zaman açık olacak. Hizmetlere ulaşmada, sıkıntılarını iletmede herhangi bir sıkıntı yaşamayacaklar. Buraya geldikleri zaman hizmeti de güler yüzle alacaklar ve hizmet verenlerimiz de güler yüzlü olacaklardır.” diye konuştu.

“Belediyeler ile iyiyi ilişkiler içerisinde olacağız”

Kentte yapacakları çalışmalarda diğer 13 ilçe belediye ile ortak çalışacaklarının altını çizen Taşyapan, “Bu dönem içerisinde hayırlı hizmetlere imza atarız ve onların gerçekleşmesine vesile oluruz diye düşünüyorum. Buradan sizin vasıtanızla bütün Vanlı hemşerilerime selam saygılarımızı sunuyorum. Onların huzurlu, mutlu bir kentte yaşamalarını canı gönülden arzu ediyorum. Bunu da yerinde getirmek için geceli gündüzlü hem merkezi idare birimlerimiz olarak, hem yerel yönetimler birimlerimiz olarak gayret içerisinde olduğumuzu belirtmek isterim. Van’da bizim dışımızda 13 tane belediye var. O belediyeler ile iyiyi ilişkiler içerisinde olacağız. Onların hizmetlerini de en üst seviyelerde vermelerini sağlamak için elimizden gelen destekleri yapacağız. İşlerin hızlı yürümesi için gereken tedbirleri de alacağız. İnşallah güzel bir şehir, güzel bir seda bırakmak en büyük arzumuzdur. Bunu başarabilirsek bizde görevlerimizi hakkıyla yapmış oluruz.” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşlarımızın öncelikleri bizimde önceliklerimiz olacak”

Öncelik olarak kış hazırları için çalışma başlatacaklarını dile getiren Taşyapan, şunları kaydetti:

“Burada interaktif modeller uygulayacağız inşallah. Vatandaşlarımızın öncelikleri bizimde önceliklerimiz olacak. Bu kentin bir takım öncelikleri mutlaka vardır. Onu gerekli istişarelerle ortaya çıkardıktan sonra öncelik olduğuna kanaat getirirsek onlardan başlayacağız. Belediye hizmetlerinin olmaz ise olmazları vardır. Kesintisiz yürütmesi gereken hizmetler vardır. Kış mevsimi gelmektedir. Kış mücadelesi en önceliklerimizden bir tanesidir. Kışın mevsim şartlarında vatandaşlarımızın etkilenmemesi için her türlü tedbiri alarak bu hizmetleri kesintisiz sunmamız lazımdır.” (Yılmaz Sönmez-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir