• DOLAR 32.589
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2429.524
  • ...
Şırnak Valiliği`nden baraj suyu uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Valiliği`nden yapılan açıklamada Diyarbakır 10. Bölge sorumluluk alanında olan Dicle Barajı'nın kış aylarında ani yükselmesine karşı vatandaşları uyardı.

Devlet Su İşleri Diyarbakır 10. Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Dicle Baraj havzasına son günlerde düşen yoğun yağış nedeniyle baraj rezervuar alanına yüksek akımlarda suyun geldiği ve su seviyesinde de ani yükselmelerin meydana geldiği görüldüğü belirtilen açıklamada, baraj depolama kapasiteleri üzerindeki suların, can ve mal kayıplarına yol açmadan güvenli ve kontrollü bir şekilde tahliyesinin zorunlu olduğu aktarıldı.

Valilik açıklamasında, “Dicle nehir yatağındaki doğal yaşam için can suyu ihtiyacının karşılanması için, 31.10.2016 tarihinden itibaren 20 metreküp/saniye  ile tahliye çalışmalarına başlanmış olup, yağış yoğunluğu ve rezervuara gelen akım miktarına göre tahliye edilecek su debisi yeniden güncelleştirilecektir.  Yağışların kesilmesi veya enerji üretimi ile istenen baraj işletme programına uygun seviyeye ulaşılması halinde tahliye işlemine son verilecektir. Yapılacak tahliye işlemi esnasında muhtemel can ve mal kaybının önlenmesi açısından vatandaşlarımızın uyarılara riayet etmeleri önem arz etmektedir." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir