• DOLAR 32.335
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2302.143
  • ...
El Bâb`da çember daralıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri IŞİD`ın denetimindeki El Bâb`ın dış mahallelerine 750 metre mesafede mevzilenirken, YPG güçleri de fırsatı değerlendirerek, Fırat`ın batısındaki topraklarını genişletiyor.

Al Jazeera`ye konuşan bir ÖSO komutanı, YPG`nin bölgede bulunan 9 köye çatışma olmadan girdiğini söyledi: “Biz El Bâb`a yaklaşınca YPG de hareketlendi. Asıl amaçları Afrin`e ulaşmak ama bizim varlığımız bunu engelledi. Bunu çok gördük, IŞİD`ın boşalttığı köylere, bir tek mermi bile sımadan YPG giriyor. Bu danışıklı bir dövüş. Şu anda El Bâb tarafına odaklanmış durumdayız. YPG`nin yaptığı, gerilimi artırmaktan başka bir şey değil.”

"Son darbeye az kaldı"

ÖSO`ya bağlı birliklerin 17 Kasım gecesi sızma harekâtı yaparak El Bâb`ın 750 metre yakınında mevzilendiğini söyleyen muhalif komutan, El Bâb`ın güneyindeki Tadif yolu dışında bütün çıkışların ÖSO güçlerince tutulduğunu söyledi. İsminin açıklanmasını istemeyen ÖSO komutanı “Çevredeki hakim tepeleri ele geçirdik. El Bâb`ı almak için son darbeyi vurmamıza az kaldı. İlçede hâlâ hatırı sayılır bir nüfus var, sivillerin zarar görmemesi için acele etmiyoruz” diyerek hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti.

ÖSO çatısı altında Fırat Kalkanı Harekâtına destek veren Şam Kolordusu (Feylak El Şam) Arap Veren ve Şüveyha Mezraları adlı köylerin YPG ile girilen çatışma sonrası ele geçirildiğini duyurdu. Bu köyler son üç gün içinde IŞİD, YPG ve ÖSO arasında el değiştirdi.

ÖSO, El Bâb`ın kuzey-doğusundaki stratejik Baş Köy (Kabbasin) bölgesini IŞİD`den aldıktan sonra çevre mezralarda birçok kez YPG ile karşı karşıya geldi.

Obama`nın IŞİD`le mücadele özel temsilcisi Brett McGurk Twitter hesabından ‘Tüm YPG güçleri, Menbic`de IŞİD sonrası, tam anlamıyla güvenliği sağlayabilecek yerel unsurların eğitimi bittikten sonra Fırat`ın doğusuna çekilecek` açıklamasını yapmıştı. Oysa açıklamanın yapıldığı 16 Kasım günü YPG güçleri, tersi yönde, Fırat`ın batısında yer alan köylere doğru ilerliyordu.

Al Jazeera

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir