• DOLAR 32.373
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2325.319
  • ...

TBMM (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, bakanlığın 2017 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

Son yılllarda küresel düzeyde öngörülebilirliğin vadesinin oldukça kısaldığını ifade eden Elvan, IMF'nin son bir yılda rakamlarını 4 kez revize ettiğini, IMF dışında hemen hemen tüm uluslararası kuruluşların da rakamlarında revizyona gittiğini anlattı.

Küresel düzeyde yaşanan değişim ve dönüşümün her ülkeyi etkilediğine dikkati çeken Elvan, çalışmalarında özellikle son gelişmeler dikkate alınarak verilerin revize edildiğini belirtti.

Elvan, revize edilmiş veriler doğrultusunda birtakım kararlar aldıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Orta Vadeli Program'a (OVP) dönük olarak şu anda Türk Lirası'nın değer kaybında, döviz kurunda bir artış söz konusu, ama hemen bir hafta, 10 gün içinde böyle bir durum oldu düşüncesiyle Orta Vadeli Program'ı değiştirelim anlayışı söz konusu değil. Elbette biz yaşanan gelişmeleri dikkate alıp, kendi çalışmalarımızı buna göre şekillendireceğiz."

Kalkınma idarelerine tahsis edilen ödenek

Kalkınma idarelerine tahsis edilen ödeneğin yeterli olup olmadığına dair soru üzerine Elvan, "Tahsis edilen kaynağı kullanamayan bir yöneticiyle çalışmam. Herkes kendisine çekidüzen versin. Buradan arkadaşlarımıza duyuruyorum; Eğer sana bir ödenek tahsis ediliyor ve bunu kullanamıyorsan senin orada yerin yok. Bunu arkadaşlar düzeltecekler, düzeltmediği taktirde de ben gereğini yapacağım." diye konuştu.

Toplantının sonunda Kalkınma Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2017 yılı bütçeleri onaylandı.