• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Kur'an'ın indiği dönemi bilmek onu anlamanın koşuludur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Üniversitesinde “Cahiliye Araplarının İbadet Hayatı” adlı çalıştayın açılışı gerçekleştirildi.

Üniversitenin kongre merkezinde gerçekleştirilen programa Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Olgun, çalıştayın koordinatörü İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemez, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Söylemez, Kur’an-ı Kerim’i en iyi şekilde anlamanın, indiği dönemi bilmekle olacağını söyledi.

Söylemez, “Kur’an, indirildiği dönemin dilini kullanmakta, onların kültürleri ve örflerine göndermelerde bulunmakta, ilk etapta onların anlam dünyasına hitap etmektedir. Kur’an’ın indiği bu dönemi tanımak, onu anlamanın en önemli koşuludur. Bu çalıştay ile nüzul ortamında yaşayan Arapların eskatolojik inançlarını irdeleyerek, Kur’an’ın anlaşılmasına katkı sunmayı ummaktayız.” dedi.

Daha sonra söz alan Çapak ise cahili dönemi bilmeden üzerine bir şeyler inşa etmenin çok zor olduğunu dile getirdi.

Müslümanların bu dönemi iyi bilmeleri gerektiğini ifade eden Çapak, “Ortadoğu’da, İslam dünyasında gördüğümüz karşılıkların bir kısmı da her halde cahiliye dönemini bilmemekten kaynaklı diye düşünüyorum. Dini anlayışımızın bir şekilde berraklaştırılması, sağlamlaştırılması gerekir. Bunu da temelini bilmeden üzerine bina edeceğimiz şeylerle gerçekleştirmemiz mümkün değildir. Bundan dolayı asıl olan şey, önceden temeli sağlam bir şekilde bilmek ve kurmak, bunun üzerine binayı inşa etmektir. Bu açıdan çalıştayı önemli buluyorum.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir