• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜDA PAR Şirvan`da incelemede bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'in Şirvan ilçesinde özel bir maden ocağında meydana gelen heyelan alanında incelemelerde bulunmak üzere Maden köyüne gelen HÜDA PAR heyeti, göçük alanında incelemelerde bulunarak, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ve AFAD Başkanı Başkan Vekili Mehmet Halis Bilden ile görüştü.

HÜDA PAR Genel Başkan yardımcıları Aydın Gök ile Eyyüp Yanaç, HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Zülfikar Fırat ile beraberlerindeki heyet, Şirvan`a bağlı Maden köyüne gelerek incelemelerde bulundu.

HÜDA PAR heyeti yapılan incelemelerin ardından kriz masasında Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ile AFAD yetkilileriyle görüştü. Heyet ardından göçük altında kalan işçilerin aileleriyle görüşüp acılarını paylaştı.

Yapılan inceleme ve görüşlerden sonra HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, basına açıklamalarda bulundu.

"Kurtarma çalışmaları biraz uzun sürecek gibi"

Siirt Valisi ve AFAD yetkilileriyle görüştüğünü belirten Gök, “Maden köyünde bakır madeninde meydana gelmiş olan geniş çaplı göçükte 16 vatandaşımız göçük altında kaldı. Şu ana kadar yapılan kurtarma çalışmaları 4 vatandaşımızın cesedine ulaşıldı. An itibarıyla göçük altında 12 işçi kardeşimiz var. AFAD başkanıyla görüştük. Kriz masasında Sayın Valimizle de görüştük. AFAD kurtarma ekipleri zor şartlar altında çalışıyorlar. Çünkü sahaya biraz yabancılar. Tabi çalışırken biraz ağır çalışıyorlar. Kurtarma ekiplerinin de hayatı tehlikesi söz konusu olabiliyor. Anladığımız kadarıyla kurtarma çalışmaları biraz uzun sürecek gibi. Belki bir haftayı da bulabilir." dedi.

"Allah`tan umut kesilmez temennimiz göçük altındaki kardeşlerimize sağ salim ulaşılmasıdır"

Göçük altında kalan vatandaşların aileleriyle görüştüklerini söyleyen Gök, göçük altında kalan işçilerin canlı kurtarılmasını temenni ederek, “Allah`tan umut kesilmez temennimiz göçük altındaki kardeşlerimize sağ salim ulaşılmasıdır. Aldığımız bilgiye göre gece kurtarma çalışmaları devam edecek. Belki sağ salim işçi kardeşlerimize ulaşılabilir. Cenazesi çıkarılan işçi kardeşlerimizin de ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Allah-u Teâlâ`dan sabır diliyoruz. Göçük altındaki kardeşlerimizin sağ salim çıkarılmaları için dua ediyoruz. Bu konuda umudumuz devam ediyor.”diye konuştu. (M. Sait Çelik, Hüseyin Genel, M. Hüseyin Temel – İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir