• DOLAR 32.512
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2433.538
  • ...
Diyabete karşı farkındalık kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından, “14-21 Kasım Diyabet Günü” dolayısıyla “Diyabete Karşı Farkında Ol” kampanyası başlatıldı.

Kampanya kapsamında hastanede açılan stantta ücretsiz kan şekeri ölçümleri yapıldı. Ölçüm yapan 232 kişiden 28’inin diyabetli olduğu veya yüksek diyabet riski taşıdığı sonucuna ulaşıldı.

Hastanenin endokrin polikliniklerine yönlendirilen 28 kişinin tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Hastanenin endokrin uzmanlarından Dr. Nilüfer Özdemir, yaşam ve beslenme tarzındaki değişiklikler gibi faktörlerin etkisiyle Türkiye’de diyabetli sayısının arttığını söyledi.

Özdemir, “Çok sayıda tip 2 diyabetli birey diyabetli olduğunu bilmeden uzun yıllar yaşıyor ve tanı konulduğunda ise diyabetin yol açtığı sorunlar ile mücadele ediliyor. Oysa sağlık tarama ve kontrollerinin düzenli olarak yapılması, diyabetin yol açacağı organ hasarlarının azaltılması, tedavinin düzenlenmesi ve etkili diyabet yönetiminin sağlanması açısından önemlidir. Diyabete zemin hazırlayan en önemli faktörlerden biri olan obezitenin ülkemizde özellikle son yıllarda artış göstermesi bu konunun önemini arttırmaktadır.” dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir