• DOLAR 32.566
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2429.162
  • ...
ENKS: PYD`ye karşı sesinizi yükseltin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ENKS Başkanı İbrahim Bıro, yönetici ve üyelerinin PYD tarafından kaçırılmasına ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Bıro, başta  Goran ve YNK olmak üzere Kürdistanî partilerin PYD`ye karşı seslerini yükseltmeleri yönünde çağrıda bulundu.

“Daha önce Kürdistanî  partileri yanımızda gördük ama ne yazık ki bazıları bizim çağrımızı görmezlikten geldi" diyen Bıro, Goran ve YNK'nin, PYD'nin diğer partilere karşı yaptığı baskıya göz yumduğunu belirtti.  Bıro, “Bu büyük bir mesuliyettir. Bizim çağrımıza karşı sessizliklerini bozmalarını istiyoruz.” dedi.

ENKS'nin kendi silahlı güçlerinin olduğunu söyleyen Bıro gerektiği takdirde bu güçlerin Kürdistan'ı korumak için çabaladıklarını ve ihtiyaç olduğunda Suriye Kurdistan`na geçebileceklerini söyledi.

PYD partinin 6 yöneticisini kaçırmıştı

PKK`nin Suriye`deki uzantısı PYD, Haseke'nin Kamışlı ilçesinin Amude beldesinde ENKS`ye bağlı Yekiti Partisi'nin ofisinde 6 üst düzey yöneticiyi kaçırmıştı.

PYD önceki günde de partiye ait radyoyu basmış, 2 çalışanı kısa süre gözaltında tuttuktan sonra serbest bırakmıştı. PYD`liler, radyoda el koydukları eşyaları ise teslim etmemişti.

Öte yandan kaçırılan Hasan Salih ve parti yöneticileri Ebdisemed Xelef Biro, Enwer Naso, Marûf Mela Ehmed, Sebrî Mîrza`ın serbest bırakıldığı öğrenildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir