• DOLAR 32.568
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2428.624
  • ...
`İlk emri `oku` olan bir medeniyetin mensuplarıyız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğünde staj yapan öğrencilere kurumun işleyişi ile ilgili eğitim semineri verildi. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu`nda hafta bir gün stajyer öğrencilere kurum amirlerinin sorumlu oldukları bölümlerin iş ve işleyişi hakkında verilecek olan seminerlerinin ilki gerçekleşti. Öğrencilere ilk semineri İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Abdulvahap Hınç verdi.

Seminere katılan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, stajyer öğrencilere yaptığı konuşmada, "İlk emri ‘oku` olan bir medeniyetin mensuplarıyız, o nedenle okuyup kendimizi tanımalıyız." diye konuştu.

Kurtaran, “Gelişmiş ülkelerde meslek lisesini okuyan biri okul sonrası gidip kendi mesleğini icra ediyor, çünkü kendini mesleki açıdan çok iyi yetiştiriyor. Meslek liseleri bunun için vardır. Kişi burada aldığı eğitim ile kısa sürede hem kendisine hem de ülkesine fayda sağlamaktadır. İlimizde organize sanayi bölgesi var, size düşen eğitiminizi önemseyip kendinizi mesleki açıdan en iyi şekilde yetiştirmek ve biraz da müteşebbis olmaktır. O zaman ne yapacağız, biz okuduk şimdi kadro bekleyeceğiz demeyeceğiz, batıdaki gibi okuyacağız kendimizi mesleki açıdan çok iyi yetiştireceğiz ve mesleğimizi icra edeceğiz. Bakın bizler ilk emri ‘oku` olan bir medeniyetin mensuplarıyız. Bu nedenle okuyup kendimizi tanımalıyız, kendimizi tanırsak kendimize saygı duyarız, karşımızdakine saygı duyarız. Tanımaktan kasıt insanın ne kadar değerli bir varlık olduğunu bilmek anlamaktır. Şimdi derseniz dünya bizimle değişir mi? Evet değişir, siz çok çalışarak sizden sonraki nesillere daha güzel bir gelecek bırakabilirsiniz.” diye konuştu.(İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir