• DOLAR 32.583
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2489.824
  • ...
Mardin'de "ilk seccadem" etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Mükerrem Tüfekçioğlu Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulu yönetimi okul aile birliğinin desteğiyle başlattığı "ilk seccadem projesi"nin final programı yapıldı.

Program, 8'inci sınıf öğrencisi Ömer Faruk Çiçek’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı, şiirlerin okunmasıyla devam etti. Ardından okulun ilahi korusu ilahiler seslendirdi.

Okunan ilahilerin ardından proje hakkında Mükerrem Tüfekçioğlu Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet İhsan Güneş bir konuşma yaptı.

Namaz hakkında ayet ve hadisler paylaşan Güneş, “Bizim de amacımız ilk seccadem projesi ile namaz ile ilgili duyarlılığı artırmak ve namazın hayatımızın ayrılmaz bir parçası olduğunu bir kez daha dile getirmektir. Bu düşünceden hareketle “İlk Seccadem” projesi fikri 10 Ekim 2016 tarihinde okulumuzda verilen aşure yemeği esnasında belirlenmişti. Daha sonra bir plan dâhilinde şunlar yapıldı; 'Bana namazı sevdir' slogan yarışması yapıldı. 'Bana namazı öğret' pano yarışması düzenlendi. Okulumuzun bütün öğrencilerine Mardin Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Din Kültürü Öğretmeni Yahya Mungan tarafından 2 saat teorik, 2 saat ise uygulamalı namaz eğitimi veridi. İl müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından temin edilen 100 adet Şafii namaz hocası, 60 adet hanefi namaz hocası kitabı, 180 adet büyük boy ilmihal kitabı, 160 adet kırk ayet kartela; yine Okul Aile Birliği başkanlığımız tarafından hayırseverlerden tedarik edilen 160 adet seccade bütün öğrencilerimize dağıtıldı. Ayrıca bütün velilerimize küçük boy ilmihal ve Kuran-ı Kerim Meali hediye edildi.”

Konuşmaların ardından yarışmalarda dereceye girenlerin ödülleri takdim edildi. 

Etkinlikte Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut akan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus Sümer, şube müdürleri Yunus Emre, Abdurahim Omuk, Mehmet Ali İyibaş, İmam-Hatipliler Platformu Başkanı Necmettin Başboğa ve sayıda veli ile davetliler katıldı. (M. Salih Keskin – İLKHA)  













Bu haberler de ilginizi çekebilir