• DOLAR 32.387
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2326.519
  • ...
Heyelanda 1 milyon metreküplük toprak hareketi oluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Valiliği, Şirvan’da özel bir şirkete ait maden ocağında meydana gelen heyelan sonrası yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Siirt'in Şirvan ilçesinde özel bir maden ocağında 17 Kasım akşamı meydana gelen toprak kayması sonucu 1 milyon metreküplük bir toprak hareketinin oluştuğu ve 16 kişinin toprak altında mahsur kaldığı belirtildi.

Türkiye’nin ilgili tüm kurum ve kuruluşlarının Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda seferber edildiği çalışmalar Başbakanlık AFAD, İçişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Siirt Valiliği ve Kızılay işbirliğiyle aralıksız sürdüğü aktarılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“90 arama kurtarma personeli, 2 helikopter, 1 Uçak, ile çalışmalara destek verilmektedir. Göçük sonucu üç vatandaşımızın hayatını kaybettiği tespit edildi. Halen göçük altında olan 13 vatandaşımızı arama çalışmaları AFAD Siirt, AFAD Diyarbakır, AFAD Erzurum, AFAD Van, AFAD Ankara, AFAD Bitlis ve AFAD Batman’dan, toplamda 90 kişilik bir ekiple devam ediyor. Diğer illerde bulunan deneyimli AFAD ekiplerinin hızla alana ulaştırılması için 2 helikopter ve 1 uçak desteği alındı. İş makineleri ile olası bir heyelan riski azaltılırken, yeni bir risk oluşturmamak adına köpekli arama kurtarma timleri çalışmalara katkı veriyor.”

Arazinin engebeli olması ve ikinci bir heyelan riskini taşıması, ara Arazinin engebeli olması ve ikinci bir heyelan riskini taşıması, arama kurtarma çalışmalarını olumsuz etkilediğine vurgu yapılan açıklamada, Başbakanlık AFAD, olay yerinde çalışmaların bir noktadan koordine edilmesi ve bilgi akışının düzenli bir şekilde yapılabilmesi için maden ocağında ayrıca bir AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi görevlendirdiğı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, bölgede bulunan ekiplerin ve madenci ailelerinin iaşe ihtiyaçlarının da düşünüldüğü ve bu kapsamda Kızılay, 12 personel, 150 battaniye, 1 ikram aracı, 200 kişilik kumanya ve 2 ikram çadırının bölgeye sevk edildiği, sıcak yemek ihtiyacının da kısa sürede karşılanacağı kaydedildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir