• DOLAR 32.599
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2495.76
  • ...
Öğrencilerde görülen bit vakaları velileri endişelendiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eyyübiye’deki Akabe Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 4 bin öğrenci kapasiteli Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim Okulu’ndaki bazı öğrencilerde bit vakası görüldü. Çocuklarının, okuldaki şartlar nedeniyle bitlendiğini iddia eden veliler, duruma tepki gösterirken okul yönetimi iddiaları reddetti.

Okulun önünde toplanan bazı öğrenci velileri, bu sorunun giderilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Sağlık Bakanlığına çağrıda bulundu.

Yaşanan sorundan dolayı yetkililerden şikâyetçi olduğunu söyleyen iki öğrenci velisi Fehime Eskiler, çocuklarında devamlı bit oluştuğunu ifade etti.

“Bu şekilde devam ederse çocuğumu okuldan çıkaracağım”

Çocuklarının saç kesimi ve temizliğini düzenli olarak yaptığını söyleyen Eskiler, yetkililerin söz konusu bit vakasını araştırması çağrısında bulundu. Eskiler, “Sağlık Bakanlığı konuyla ilgilenmiyor, bundan dolayı okulun içi pislik dolu. Çocuklarımızı okula gönderince onları adeta çöpe atmış gibi hissediyoruz. Bu şekilde devam ederse çocuğumu okuldan çıkaracağım. Çocuklarım eğitimden geri kalırsa da bundan Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim mesuldür.” dedi.

Eskiler, konuşmasına şöyle devam etti: “Çocuğu bitlenen bizim gibi mağdur aileler var ama korkudan konuşmuyor. Okulun içi bit dolu ama kimse hakkını savunmuyor. Gelip öğretmene söylüyor. Öğretmen ve müdür bu durumda ne yapabilir ki? Onlar da suçlu değildir. Okul açıldığından beri temizlikçi yok. Ücretli olarak temizlikçi tuttular. Öğrenci başı 10 TL verildi. Yine de gereği kadar temizlik yapılmadı. Deterjan olmadığı için çocuğum benden sabun istiyor. Ben de sabun alarak okula getirdim. Ayrıca çocuğum camlar ve masalar kirli diye, benden camsil istedi. Ben de alıp okula getirmeme rağmen yine fayda vermiyor. Okul bayağı kalabalık olduğu için benim getirmem yetmiyor.”

Çocuklarının kendileri için önemli olduğunu söyleyen diğer bir öğrenci velisi Beyza Berk de okulda gerekli temizlik şartlarının bulunmadığın iddia ederek yetkililerden sorunun çözülmesini istedi.  Habuş Eskiler isimli öğrenci velisi ise okulun lavabolarının kullanılamaz halde olduğunu belirtti.

Okulu farelerin bastığını ileri süren ismini vermek istemeyen bir öğrenci velisi de, bu okulun kapasitesinin öğrenciler için yetersiz kaldığını, yetkililerin bir an önce yeni bir okul yapmaları gerektiğini söyledi.

Çocuğunun, okuldan eve dönüşünde bitlendiği endişesini taşıdığını ifade eden Abdulkadir Şanlı da sorunu yetkililere ilettikleri ve  bir çözüm bekledikleri aktardı.

Okul müdürü iddialara cevap verdi

Öte yandan söz konusu iddialara cevap veren Okul Müdürü Kasım Osmanoğlu suçlamaları reddetti. Osmanoğlu, “Okulumuzda inşaat vardır. Okulumuz temizdir. Ailelerin sorunu varsa, tamam yetim çocuklar var, anneniz-babasız çocuklar var. Vücuduna ayda bir su değemeyen çocuklar var olabilir. Arkadaşlarımız gereken yazıyı Milli Eğitime bildirmişlerdir. Önlem almak açısından bit olmadığı zaman da dilekçeyi vermişler. Okulumuz da inşaat halindedir. Bunu Milli Eğitim de biliyor herkes de biliyor. Çevremiz bu kadar kalabalık. 4 bine yakın öğrencimiz var. Bunlar hepsi kolay şeyler midir?” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz ay sağlık taraması talebinde bulunulmuş

Ayrıca Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim Okulu Müdür Vekili M. Zeki Yalçın imzasıyla Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 26 Ekim 2016 tarihinde üst yazı yazılarak sağlık taraması talebinde bulunulduğu ortaya çıktı.

Söz konusu üst yazıda şu ifadeler yer aldı: “Okulumuzda yapılan sağlık taramasında bazı öğrencilerimizde bit olabileceği şüphesi edinilmiştir. Eyyübiye toplum sağlık merkezi ile gerekli yazışmaların yapılıp okulumuzda bit taramasının yapılması ve gerekli önlemlerin alınması hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.”  (Ramazan Casuk-İLKHA)





























Bu haberler de ilginizi çekebilir