• DOLAR 32.368
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2325.269
  • ...
İşte 3. Köprüden Geçiş Ücreti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Karayolları Genel Müdürlüğü, İstanbul`a edilecek üçüncü köprü için yeni ihaleye çıktı. 5 Nisan`da yap-işlet-devret (YİD) modeliyle gerçekleştirilecek ihale kapsamında Boğaz`a üçüncü köprü, 35 kilometrelik bağlantı yolu ve OdayeriPaşaköy arası 60 kilometre uzunluğunda otoyol inşa edilecek. Köprü geçiş ücreti otomobiller için 3 dolar + KDV olarak belirlendi. Otoyol için geçiş ücreti de kilometre başına 0.08 dolar. Yatırımcılar, ihale dosyasını 1 Şubat`tan itibaren Karayolları Genel Müdürlüğü`nden ücretsiz görebilecek.

Proje kapsamında yatırımcıya, yıllık 135 bin araç geçiş güvencesi verilecek. Devlet, öngörülen sayıda aracın geçmemesi halinde, aradaki farkı yatırımcıya ödeyecek. Aynı sayıda araç geçiş güvencesi otoyol için de verildi. Devletin talimatıyla dini bayramlarda ya da özel günlerde köprüden ücretsiz geçiş soz konusu olabilecek. Köprü ve otoyol geçiş ücretleri de şöyle olacak:

* Köprüyü kullanacak otomobiller için 3 dolar+ KDV alınacak. Büyük araçlarda geçiş ücreti değişecek. Büyük araçların geçiş ücretleri belirlenirken, dingil sayıları dikkate alınacak. Dingil sayısı belli bir katsayıyla çarpılacak ve geçiş ücretleri belirlenecek.

* Otoyolu kullanacak otomobillerden de geçiş ücreti olarak kilometre başına 0.08 dolar tahsil edilecek.

* Geçiş ücretleri, her yıl enflasyon oranında yeniden düzenlenecek.

DEMİRYOLU DA OLACAK

Köprüde, 4x2 karayolu ve 2x1 demiryolu olacak. Yatırımcı, rayları döşemeyecek, sadece, demiryolu geçişine uygun alt yapıyı oluşturacak.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir