• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Siirt'te bakır madeninde heyelan: 3 işçi hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şirvan’a bağlı Maden köyündeki bakır madeni sahasında meydana gelen heyelanda göçük altında kalan 3 işçi hayatını kaybetti. Mahsur diğer işçileri kurtarmak için ilçeden ve Siirt merkezden ambulanslar ile arama kurtarma ekipleri olay yerine sevk edildi. Ayrıca Diyarbakır’dan da arama kurtarma ekiplerinin bölgeye sevk edildiği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, özel bir şirket tarafından işletilen bakır madeni sahasında saat 20.30 sıralarında heyelan meydana geldi. 3 vardiya halinde 15'er kişilik gruplar halinde çalışmaların sürdürüldüğü ocakta yamaçtan kopan toprak yığını ve kaya parçaları maden sahasına aktı. Meydana gelen heyelanda 8 kamyon ile 3 iş makinesi ve çok sayıda işçi göçük altında kaldı.

Yaşanan heyelanla ilgili Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada 16 işçinin toprak altında olduğu belirtildi. Maden bölgesinde heyelanın zaman zaman devam etmesinden ötürü kurtarma çalışmaları güçlükle ilerlerken, 3 işçinin cansız bedeni toprak altından çıkarıldı.

Öte yandan daha öncede aynı bölgede heyelan meydana gelmiş, can kaybının yaşanmadığı bu heyelanda 6 kamyon ile 2 iş makinesi göçük altında kalmıştı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir