• DOLAR 32.378
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2325.92
  • ...
Kaç Öğretmene İhtiyaç Var?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 2012 yılındaki öğretmen ihtiyacını TRT-1`de yayınlanan "Enine Boyuna" programında açıkladı. "2012`de 40 bin yeni öğretmene ihtiyaç var" diyen Dinçer, 19 mayıs kutlamaları ve Milli Güvenlik dersleri ile tartışmaları da değerlendirdi.

TRT 1`de haftalık olarak yayınlanan "Enine Boyuna" programında gazeteciler sordu, Milli Eğitim Bakanı cevapladı. İzleyiciler de programa gönderdikleri elektronik postalarla katıldı.

"19 Mayıs Törenlerini İçselleşitirmemiş"

Dinçer`in gündeminde ilk olarak 19 Mayıs kutlamaları ve milli güvenlik dersleri ile ilgili tartışmalar vardı.

Bakan Dinçer, bu konuda, "Aslında 19 Mayıs törenlerine öğrenciyi götürüyorsunuz ama onu içselleştirmemiş, benimsememiş.Onu toplumun ortak değeri olarak görmüyor. Veyahut milli güvenlik dersi okutuyorsunuz ama askere gitme konusunda her türlü mazareti üretiyor" diye konuştu.

"Şekilden Çok İçerik Önemli"

Şekilden çok içeriğin önemli olduğunu vurgulayan Dinçer, milli güvenlik konularının farklı derslerde işlenebileceğini söyledi.

Dinçer, "Milli güvenlik dersinde amacınız ne?Aidiyet duygusu oluşturmak istiyorsanız, tarih bilinci vermek istiyorsanız, TSK`nın yapısı hakkında bilgi vermek istiyorsanız bunu başka derslerle de verebilirsiniz" dedi.

"2012 40 Bin Yeni Öğretmene İhtiyaç Var"

Öğretmen atamalarına da değinen Milli Eğitim Bakanı, 2012 yılındaki ihtiyacı açıkladı.

Ömer Dinçer, "40 bin civarında bugün öğretmen alırsa Milli Eğitim Bakanlığı bu yılki ihtiyacını karşılamış olacak. Hedeflerimizi gerçekleştimeyi başarmış olursak yüzde 100 okul öncesi eğitim, yüzde 100 ilköğretim, yüzde 90 orta öğretim okullaşmasını başarırsak bu kez de ihtiyaç duyduğumuz öğretmen sayısı 126 bin" şeklinde konuştu.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir