• DOLAR 32.521
  • EURO 34.614
  • ALTIN 2497.415
  • ...
PKK baskınlarında 2 tutuklama, 14 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada, PKK’ye yönelik Kurtalan, Eruh ve Şirvan ilçelerinde eş zamanlı baskın gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, PKK’ye yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen Kurtalan’da 7, Eruh’ta 5 ve Şirvan’da 2 olmak üzere toplam 14 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği kaydedilirken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Ayrıca, 1 Kasım’da Yeni Eruh yolu üzerinde bir araçta yapılan aramada gözaltına alınan G. B. ve İ. Y. adlı şüphelilerin ise savcılığa sevk edildiği öğrenildi.

Savcılıkta ifadeleri alınan G. B. ve İ. Y.’nin, mahkeme tarafından “Silahlı terör örgütüne yardım ve yataklık” suçundan tutuklanarak Siirt E Tipi Cezaevine gönderildiği belirtildi.

G.B. ve İ.Y.’nin bulunduğu araçta yapılan aramada PKK’ye götürüldüğü değerlendirilen 10 akü, 4 jeneratör, 60 ampul, su geçirmeyen askeri kamuflajlı yaklaşık 200 metre uzunluğunda kumaş, 185 şemsiye ve 200 uzun namlulu silah kayışı bulunmuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir