• DOLAR 32.375
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.764
  • ...
Mardin'de cami ve Kur'an kursu açılışı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Artuklu ilçesi Yeni TOKİ’de inşaatı tamamlanan 15 Temmuz Şehitleri Camii ile Şehit Turgut İnaç Kız Kur’an Kursu’nun açılışı dualarla yapıldı.

Turgut İnaç Kız Kur’an kursunun açılışına Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Tosun, Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Şahika Açıkgöz, İl Müftü Yardımcısı İsmail Ünal, Artuklu İlçe Müftüsü Mustafa Ali Işık, müftülük personeli ve kız Kur’an kursunda eğitim gören öğrenciler katıldı.

Açılış programı Mardin İl Müftü Yardımcısı İsmail Ünal’ın Kur’an tilavetiyle başladı. Daha sonra Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, kısa bir konuşama yaptı.

Müftü Coşkun, 15 Temmuz şehitlerinin adına cami ve Kur’an kurslarına vermeyi uygun bulduklarını aktararak, “Şehitlerimize bu saatten sonra yapabileceğimiz en güzel şey arkalarında hayırla dua etmektir. Bu isimlerin verilmesinde ki amaç ta her camiye gelen, her Kur’an kursuna gelen vatandaşlarımız bu isimleri görünce ruhlarına bir Fatiha bağışlasın istiyoruz. Amaç budur. Ben tekrar bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken ailelerine sabrı cemil niyaz ediyorum.” dedi.

Duadan sonra katılımcılara gülsuyu ve lokum ikram edildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir