• DOLAR 32.495
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2434.01
  • ...

Balığa olan talebin az olmasından dert yakınan Gaziantep'teki balıkçılar, kış mevsiminde olunmasına rağmen balık satışlarının olmamasını sıcak havaya bağladıklarını dile getirdiler.

Kış mevsiminin etkisini tam olarak göstermemesinin ve havaların sıcak olmasından dolayı balığa olan ilginin azaldığına dikkat çeken Esnaf Bablı Güzel, hava soğuk olduğu zaman balık satışlarının daha iyi olduğunu söyledi.

Balık sezonu başladığından beri satışların düşük olduğunu belirten Güzel, “Havaların soğumasını bekliyoruz. İnşallah havalar soğur da satışlar başlar. Havalar şu ana kadar sıcak olduğundan dolayı balığa pek rağbet yoktu. Balık çeşitlerinin az olması satışları bayağı bir etkiledi. Hava şartlarında çeşitler de az çıkıyor. Yağmuru bekliyoruz.” dedi.

Havaların sıcak olmasından dolayı satışlarının durgun geçtiğini söyleyen Güzel, “Biz balıkçılar için satışların en iyi olduğu dönem yağışların ve havaların soğuk olduğu günlerdir. Bizim yağışlı günlerde satışlarımız daha iyi oluyor. Gaziantep’te de yağışların gelmesini bekliyoruz. Yağışlar olmadığı zaman balık satışları olmuyor.” ifadelerini kullandı.

Güzel, “Bu sene hamsi balığında sıkıntımız var. Çünkü az çıkıyor. Tezgahta gördüğünüz gibi hamsi, istavrit, çupra, levrek, çinekop, alabalık, sazan ve diğer çeşit balıklarımız var. En çok tüketilen balık ise sardalye İzmir Hamsisi dediğimiz balık. Bunun yanı sıra hamsi ve palamut balıklar tüketiliyor.” şeklinde konuştu.

Yağışların olmamasından dolayı satışların da düşük olduğunu söyleyen Güzel, “Hava yağmurlu olsa satışlar biraz yükselir. Yağış olmayınca hem satışlar düşük oluyor hem de balık az geliyor. Yağmur olunca çeşitlerimiz bol gelir ve fiyatlarımız daha da düşük olur. Yağışlar olmayınca ister istemez balık piyasası etkileniyor. Fakat buna rağmen fiyatlar yine de yüksek değildir. Her türlü balığı getiriyoruz. Tezgâhlarımızda her çeşit balık bulunmaktadır.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)