• DOLAR 32.515
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2435.047
  • ...
Başbakan`a Batman`ın sorunları anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TOBB Genel Merkezi'nde 6 Ekim`de düzenlenen ‘9. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası`na katılan BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Batman`ın temel sorunları ve çözüm önerilerini Başbakan Binali Yıldırım`a ilettiklerini söyledi.

Demir, kente yatırımlar için bürokratik basamaklarının azaltılması, İstihdam üzerindeki yükler, bölgede yaşanan elektrik sorununun artık kalıcı bir çözüme kavuşturulması, faizsiz kredi imkanlarının sunulması, TPAO`nun güçlendirilmesi, fuar ve kongre merkezinin kurulması gerektiğini Başbakan Yıldırım`a aktardıklarını anlattı.

OSB`de sıra bekleyen yaklaşık 160 yatırımcı olduğunu belirten Demir, “Batman`ın kalkınmasına ivme katmak için mevcut OSB alanının genişletilmesi ve yeni OSB yerleşkelerinin açılması gerekir. Bölgede yaşanan olayların ardından son bir yılda Batman`da sağlık turizmi ciddi yara almıştır. Kuzey Iraklı hastalara uygulanan vize uygulamasıyla bölgedeki tüm hastaneler büyük kayıplar yaşamıştır.Vize uygulamasına düzenleme getirilmesi gerekir.”

"Muş-Sason yolunun da bir an önce açılması gerekiyor"

Batman ve Muş`u birleştiren en önemli unsurun  Mereto bölgesinin olduğunu ifade eden Demir, “Muş'ta çok ciddi bir Sason nüfusu mevcuttur. Bu da bizi Muş'la yakınlaştırıyor. Muş-Sason yolunun da bir an önce açılması gerektiğine inanıyoruz. Bu proje sadece Batman'ı değil Doğu ve Güneydoğu Bölgesini ilgilendiren dev projedir. Batman`ı doğudan batıya, kuzeyden güneye yollarla çevirmek için en ideal yol Sason-Muş yoludur. Sason'un doğa, tarih, kültür ve turizmle Dünya`ya açılacaktır. Batman'ın en önemli doğal alanlarına sahip olan Sason ilçemizin gelişmesi Batman'a çok katkı sunacaktır.” dedi.

"BÜ bünyesinde Tıp fakültesinin açılmasının gerekir"

Batman'daki işsizliğe değinen Demir, “Türkiye'de en fazla işsizlik oranına sahip Batman için önem arz eden TP`nin gerekli girişimlerde bulunarak var olan yapısının ve faaliyetlerinin titiz bir planlama ile güçlendirilmesi ve yeniden entegre bir yapıya kavuşturulması gerekir. Batman Üniversitesi bünyesinde eğitim-araştırma statüsünde Tıp fakültesinin açılmasının gerekliliğine inanıyoruz. Fakültenin açılması ile sağlık sektöründe Batman dahil bölge il ve komşu devletlere sağlık alanında hizmet eden ilimiz; çalışanların dayanışma ve motivasyonu ile ölçümlere dayalı hizmet planlaması ve üretimi, eğitim ve gelişimde süreklilik sağlayarak kaynakları etkin kullanarak ön yargısız yaklaşım bilimsel ve etik kurallar çerçevesinde açılacak olan tıp fakültesi kazanacağı statü ile Batman`a ve bölgemize katkı sunacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir