• DOLAR 32.518
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2432.922
  • ...

European Business Association İş Adamları (EUBA) çatısı altında faaliyet gösteren 9 ülkeden 55 Avrupalı iş adamı, Gaziantep’te bir araya geldi.

Özel bir otelde düzenlenen toplantıda TÜMSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kazım Apay, iş adamlarına çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Toplantıda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, Gaziantep’in güvenli bir şehir olduğunu söyledi.

Toprak, “Paris, Brüksel ve New York ne kadar güvenliyse Gaziantep de o kadar güvenli. Bunu çok net bir şekilde ifade etmek istiyoruz. Yerel yöneticiler olarak Gaziantep sanayisi, ekonomi ve kültürünün tanıtılmasıyla alakalı ciddi çalışmalar başlatıyoruz. En son yapmış olduğumuz çalışmalardan bir tanesi de TÜRSAB ile beraber tüm Türkiye'de başlattığımız 'Şimdi Gaziantep'e Gitme Zamanı' kampanyasıdır. Ülkemizde bulunan herkesi Gaziantep'in kültürünü, tarihini görmeye, yaşamaya davet ediyoruz.” dedi.

Gaziantep'in 5 bin 500 yıllık geçmişiyle köklü şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Toprak, tüm iş adamlarının kente yatırım yapmalarını istedi.

EUBA Avrupa Genel Başkanı Cahit Kerenciler de, Gaziantep’te yatırım yapmak istediklerini ve karşılıklı olarak iş sahasını geliştirmek istediklerini dile getirdi.

Toplantı, konuşmaların ardından yapılan sunumla devam etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)