• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
"Mültecilerin entegrasyonu için adım atmak istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa’da Akdeniz Entegrasyon Merkezi tarafından “Mültecilere Ev Sahipliği Eden Akdeniz Belediyelerinde Sosyal Uyumun Sağlamlaştırılması” çalıştayı gerçekleştirildi.

Yurt içi ve yurt dışından birçok katılımcının buluştuğu çalıştayın açılış konuşmasını Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi yaptı.

Mülteciler konusunda sosyal entegrasyonun şart olduğunu belirten Çiftçi, bu konuda adım atılması gerektiğini belirtti.

Çiftçi, “Şehrimizin nüfusu bir milyon 892 bin. Kayıt dışı mültecilerimizle birlikte Şanlıurfa'da 600 bine yakın mülteci bulunuyor. Bunların 325 bini şehrimizde bizimle yaşıyor. Sokaklarımızı, meydanlarımızı, parklarımızı ortak kullanıyor. Nüfus artışının şehrimize yük getirdiği kaçınılmazdır. Rakamlara baktığımızda göç eden nüfustan dolayı altyapı, ulaşım ve kanalizasyon harcamalarımıza artı olarak 2,5 milyon liralık ek bir harcama yapılmış. 2011 yılında 60 milyon metreküp olan su tüketimimiz gelen misafirlerimizden sonra 80 milyon metreküpe çıkmıştır. Yolcu sayımız ise 35 milyon iken 52 milyon düzeylerine ilerlemiştir.” dedi.

Mültecilerin Şanlıurfa ile bütünleşmesi noktasında adım atmaya çalıştıklarını dile getiren Çiftçi, “Sağlık, eğitim ve ulaşım noktasında mültecilerin ilimize ve ülkemize entegrasyonu konusunda önemli adımlar atmak istiyoruz. Çalıştaya katılan tüm şehir temsilcileri göçten etkilendi ama göçten en çok etkilenen şehir olarak bizim bu tecrübelerimizin herkese katkı vereceğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir