• DOLAR 32.598
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2508.878
  • ...
Batman'ın en büyük mahallesine hitap edecek cami yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın en büyük mahallelerinden olan Çamlıtepe Mahallesi’nde halk,  mahallelerinde cami olmadığı için bazı binaların bodrum katlarında açılan mescitlerde ibadetlerini yapmak zorunda kaldıklarını belirterek, yaşanan bu duruma tepki gösterip yetkililerden cami talep etmişti.

“Elli bin kişilik mahallede cami yok” başlığıyla İLKHA’nın gündeme getirdiği sorunun ardından Batman'ın en büyük mahallelerinden olan Çamlıtepe Mahallesi’nde hayırseverler tarafından cami ve taziye evi yapımına başlandı.

Çamlıtepe Mahallesi sakinleri, yapımına başlanan cami, Kur’an kursu ve taziye evinin bir an önce hizmete girebilmesi için hayırseverlerden yardım talebinde bulundu.

Yaklaşık 4 dönüm alanda bin metrekare üzerine inşa edilen 4 katlı cami, Kur’an kursu ve taziye evinin maliyetinin yaklaşık 2 milyon TL olduğu belirtildi. 

Mahallelerinde yıllardır caminin olmadığını söyleyen mahalle sakinleri, caminin olmamasından dolayı bodrum katlarına hapsolmuş küçük mescitlerde kendilerinin çok zor şartlarda ibadetlerini yapmak zorunda kaldıklarını ifade ettiler. 

Yapımına başladıkları ve kaba inşaatının bitme aşamasında olan camileri için tüm hayırseverlerden yardım beklediklerini söyleyen İlhan Akyürek, “Yaklaşık bir buçuk sene önce bodrum katında namaz kılarken, bu mahallede bulunan arsanın cami için bırakıldığını öğrendik. Burada hayırseverler tarafından yapımına başlanan ve hemen hemen Güneydoğu’nun en büyük camisi diyebileceğimiz bir cami yapılmaktadır. Yalnız camimizin yapımı ağır gitmekte ve bunun sebebi de maddi sıkıntılardan kaynaklanmaktadır.” dedi.

“Camimizin ibadete açılması için destek bekliyoruz”

Camiye şu an 2 minare yapıldığını, yardım yapılması halinde 2 minare daha yapılacağını söyleyen Akyürek, “Camimiz 4 dönüm üzerinde, alanı ise bir dönüm üzerine kurulu ve 4 katlı olmaktadır. Camimizin birinci katı hem bay hem de bayanlar için taziye evi olarak kullanılacak. Diğer katları ise Kur’an kursu ve cami olarak kullanılacak. Cami yapımı için hayırseverlerimiz yardımcı olmakta ama halen yetersiz kalıyor.” diyerek caminin bitmesi halinde artık bodrum katlarında namaz kılmak zorunda kalmayacaklarını vurguladı. (M. Fatih Akgül, M. Sait Çelik- İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir