• DOLAR 32.326
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2303.134
  • ...
ABD Başkan Yardımcısı Biden: Ben de Siyonistim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Dünya Yahudi Kongresi'nin New York'taki toplantısında, ABD Başkanlığı'na seçilen Donald Trump yönetiminde, Amerika-İsrail ittifakında her hangi bir "zayıflama" olmayacağını söyledi. Toplantıda siyasi Siyonizmin kurucusu Theodor Herzl Ödülü takdim edilen Biden, Siyonist olduğunu söyledi.

ABD Başkan Yardımcısı Biden, 100'den fazla ülkede Yahudi cemaatlerini temsil eden Dünya Yahudi Kongresi adlı kuruluşun New York'taki Pierre otelde yapılan yıllık galasına katıldı.

Trump'ın başkanlığı döneminde Amerika-İsrail ilişkilerine değinen Biden, Trump yönetiminde ABD'nin İsrail'e verdiği destekte hiçbir azalma olmayacağını söyledi.

Biden bu konudaki açıklamasında "Trump yönetimi"ni kastederek şunları söyledi:

"Yeni yönetimde, İsrail-Amerika ilişkilerinde bir değişme beklemiyorum. Böyle bir niyet olsa bile ki yok; Kongre ve Amerikan halkı bunun gerçekleşmesine hiçbir zaman izin vermez"

BİDEN: BEN DE SİYONİSTİM
Biden yaklaşık 400 kişinin bulunduğu salondaki konuşmasında ayrıca, "Siyonistim, Siyonist olmak için Yahudi olmak gerekmiyor" ifadesini kullandı. Biden'e gecede siyasi Siyonizmin kurucusu olarak bilinen "Theodor Herzl Ödülü" verildi.

DOUGLAS'A ÖDÜL
1973 - 1977 yıllarında ABD Dışişleri Bakanı olarak görev yapan ve ABD dış siyasetinin etkili isimlerinden kabul edilen Yahudi asıllı Henry Kissenger'in de katıldığı galada, ünlü Hollywood yıldızı Michael Douglas'ın babası, Kirk Douglas'a 100. yaş günü hediyesi olarak "Yahudi kültürüne katkısı" nedeniyle "Teddy Kollek Ödülü" verildi.

Bu arada, İsrail Başbakanı Binyamin Netahyahu ABD Başkanı olarak seçilen Trump'ı siyasi zaferinden dolayı kutlayan mesajında, Trump için "İsrail'in gerçek dostu" ifadesini kullanırken, Trump da geçen ay İsrail'deki destekçilerine video kaydıyla gönderdiği mesajında, kendi yönetiminin "Amerika ve İsrail'i yeniden güvenli" yapacağını ve "Yahudi halkıyla yan yana" olacağını ifade etmişti.

dünya bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir