• DOLAR 32.591
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2506.97
  • ...
Hizbullah Rehberi Gümüş`ten Hüseyin Akbalık için taziye mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cezaevindeyken yakalandığı beyin tümörü hastalığı nedeniyle tedavi gören Hüseyin Akbalık, dün ikamet ettiği Mardin`in Nusaybin ilçesine bağlı Duruca Mahallesi`ndeki evinde hayatını kaybetti.

24 yıl boyunca çeşitli cezaevlerinde kalan Hüseyin Akbalık`ın hayatını kaybetmesi ailesini olduğu kadar sevenlerini de derin üzüntüye boğdu.     

Hüseyin Akbalık`ın vefat haberi üzerine bir mesaj yayımlayan Hizbullah Cemaati Rehberi Edip Gümüş de üzüntülerini ifade ederek, aileye ve dava arkadaşlarına sabırlar diledi.

“Ailesine, Medrese-i Yusufiyedeki kardeşlerimize ve camiamıza sabr–ı cemil diliyor, tesliyetlerimizi arz ediyoruz”

Daha önce de cezaevlerinde hastalanıp hayatını kaybetmiş olanları hatırlatarak onları yâd eden Gümüş, şunları ifade etti:

“Bütün bir ömrünü Allah (cc)`ın davası için vakfeden, yirmi üç senesini Medrese-i Yusufiye`nin bir talebesi olarak geçiren, yiğit insan Hüseyin Akbalık kardeşimizin Mevla`sına rücûunu teessürle öğrenmiş bulunmaktayız. Hüseyin kardeşimizin; zindanlarda şehadet mertebesine ulaşan Turan Arı, Musa Özer, Murat Kaya, Ahmet Şahin, Seyyid Ali Demiryol, Cahit Durmaz, Ramazan Duman ve mücadele sahasında şehit düşen diğer kardeşleriyle birlikte Firdevs Cennetlerinde ağırlanmasını niyaz ederek, başta ailesi, Medrese-i Yusufiyedeki kardeşlerimiz ve camiamıza sabr-ı cemil diliyor, tesliyetlerimizi arz ediyoruz.”

Bütün bu yaşanan zorluklar ve zahmetler, Allah`ın rızası ve aziz İslam davasının bekası içindir

İslam`ın bekası adına çalışırken karşılaştıkları zorluklar için Allah`a hamd ettiklerini belirten Gümüş,  “Hüseyin kardeşimiz ve onun gibi nice yiğit kardeşler, İslam`ın nurunu yaşadığımız topraklarda yaymak, iman ve İslam meşalesinin varlığını sürdürmek için büyük bir mücadele verdiler. Kimi hayatının baharında şehadet şerbetini içti, kimi zindanlara atıldı, kimi de bu uğurda muhacerat ve ayrılığın kederini yaşamaya başladı. Bütün bu yaşanan zorluklar ve zahmetler, Allah (cc)`ın rızası ve aziz İslam davasının bekası için olduğundan Rabbimize hamd ediyoruz.” diye belirtti.

“Bu mukaddes davayı halkın bütün kesimlerine ulaştırmaya çalışmalıyız”

“Hüseyin kardeşimizin Hakka yürümesi vesilesiyle bütün şehit ailelerine, Medrese-i Yusufiye talebelerine, ailelerine, evlatlarına, muhacir kardeşlerimize, ailelerine ve bütün kardeşlerimize şu hatırlatmayı yapmak istiyoruz.” diyen Gümüş, mesajın devamında şu ifadeleri kullandı:

“Bu aziz dava uğruna birçok zahmet ve sıkıntılar yaşandı. Kimi kardeşimiz bu uğurda canını vererek Rabbine kavuştu. Kimi kardeşimiz zindanların soğuk duvarları arasında yirmi beş yılına ulaştı. Binlerce çocuk yetim, yüzlerce bacımız da dul kalarak şehitlerinin taptaze acısını yaşıyor. Hicret eden kardeşlerimiz de muhaceratte hasret çekmektedir. Tüm bu azizlerin emekleri ve ödedikleri bedel heba olmamış, bilakis yakınlarına ve dava arkadaşlarına çok kıymetli bir miras bırakmışlardır. Bizler; Şehit, tutuklu ve muhacirlerimizin mirasına sahip çıkarak; iman, takva ve ihlasımızı güçlendirip davamıza daha büyük bir fedakârlıkla sarılarak, bu mukaddes davayı halkın bütün kesimlerine ulaştırmaya çalışmalıyız.”

Hizbullah Cemaati Rehberi Edip Gümüş, mesajının sonunda, İslam coğrafyasında yaşananlara da atıfta bulunarak, Müslümanların her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğuna dikkat çekti.

Kardeşliğe halel getirecek her türlü eylemden uzak durmak gerekir

Gümüş, “Bugün Kürdistan coğrafyası başta olmak üzere Irak, Suriye ve diğer İslam coğrafyaları üzerinde ne tür şeytani oyunlar oynandığı hepimizce malumdur. Emperyalist küfür güçleri Müslümanların topraklarına üşüşerek büyük katliamlar yapmaktadırlar. Böylesi bir ortamda bütün Müslümanlar kendi aralarında kenetlenmelidirler. Müslümanların her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu günümüzde tüm kardeşlerimizin bu kenetlenmeye ve kardeşliğe halel getirecek, tartışmaya ve çekişmeye sebebiyet verecek her türlü söz, yazı ve eylemden uzak durmaları gerekir. Bu vesileyle tekrar merhum Hüseyin kardeşin ailesine taziyelerimizi bildiriyor, sabr-ı cemil niyaz ederek bizi dualarından eksik etmemelerini diliyoruz.”  dedi.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir