• DOLAR 32.537
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2487.574
  • ...
Batman Valiliğinden `Barajdan su tahliyesi` uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Dicle Barajında yapılacak su tahliyesi esnasında can ve mal kayıplarının yaşanmaması için dere kenarlarında bulunan ve oralara gidecek vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Yapılan açıklamada, Devlet Su İşleri Diyarbakır 10. Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Dicle Baraj havzasına son günlerde düşen yoğun yağış nedeniyle baraj rezervuar alanına yüksek akımlarda suyun geldiği ve su seviyesinde de ani yükselmelerin meydana geldiği görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, “Baraj depolama kapasiteleri üzerindeki suların, can ve mal kayıplarına yol açmadan güvenli ve kontrollü bir şekilde tahliyesi zorunlu olduğundan; ayrıca Dicle nehir yatağındaki doğal yaşam için can suyu ihtiyacının karşılanması için 31.10.2016 tarihinden itibaren 20 m3/s ile tahliye çalışmalarına başlanmış olup, yağış yoğunluğu ve rezervuara gelen akım miktarına göre tahliye edilecek su debisi yeniden güncelleştirilecektir. Yağışların kesilmesi veya enerji üretimi ile istenen baraj işletme programına uygun seviyeye ulaşılması halinde tahliye işlemine son verilecektir. Yapılacak tahliye işlemi esnasında muhtemel can ve mal kaybının önlenmesi açısından vatandaşlarımızın uyarılara riayet etmeleri önem arz etmektedir.” denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir