• DOLAR 32.558
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2490.98
  • ...
Üniversite mezunu yemenicilik yaparak geçimini sağlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te yaşayan evli ve 2 çocuk babası 35 yaşındaki Engin Keleş, elektrik-elektronik bölümü üniversite mezunu olmasına rağmen sürekli bir iş bulamayınca yemenicilik yaparak geçimini sağlıyor.

Üniversite mezunu olmasına rağmen sürekli bir iş bulamayınca çalışmak zorunda kaldığını belirten Keleş, Tarihi Bakırcılar Çarşısı’nda bir yemenici ustasının yanında çalışmaya başladığını ve yemeni tamirciliği yaparak geçimini sağlamaya çalıştığını söyledi.

Türkiye’de iş bulmanın çok zor olduğunu belirten Keleş, “Ben çocuklarıma helal lokma götürmek için mücadele ediyorum. Buna da şükür. Özellikle de üniversite mezunları iş bulmakta çok zorluk çekiyor. Çaresizlikten dolayı esnaflığı da ilgi duyduğum için burada çalışıyorum.” dedi.

“İş bulamadığım için kendi mesleğimizi devam ettirdim”

Gaziantep Üniversitesi Elektrik-Elektronik Bölümünden mezun olduğunu belirten Keleş, “20 senedir bu sektörün içerisindeyiz. Bu meslek de kendi mesleğimiz. Gaziantep üniversitesi elektrik-elektronik bölümü mezunuyum. Bu şekilde çalışıp gidiyoruz. Esnaflık biraz daha iyi. Kendi işimiz olduğu için ve bitirdiğim bölümden sonra iş bulamadığım için kendi mesleğimizi devam ettirdim.” ifadelerini kullandı.

“Üniversite okuyan bir öğrencinin arkasında bir dayanak olması gerekiyor”

Üniversite okuyan bir öğrencinin arkasında bir dayanağın olması gerektiğini belirten Keleş, “Üniversite okuyan bir öğrencinin maddi durumu iyi olması gerekiyor ki iyi yerlerde okusun. Ya da üniversite öğrencisinin çok güzel bir burs alması gerekiyor. Allah’a (cc) şükürler olsun şu yaşımıza kadar kimseye bağımlı bir şekilde okumadık ve kimseye de bağımlı kalmadık. Bağımlı kalanların şu an durumları ortadadır. Kendi ayaklarımız üzerinde durduk.” şeklinde konuştu.

Tüm çabasına rağmen sürekli çalışacağı bir iş bulamadığını belirten Keleş, “Allah (cc) sağlık verdiği müddetçe, çocuklarıma helal lokma götürmek için çalışacağım. Bu meslek de güzel bir meslek. Yemenicilik burada iyi bir meslektir. Biz de bu şekilde hem çalışıyoruz, hem de çoluk çocuğumuzun rızkını helalinden kazanmak peşindeyiz.” şeklinde konuştu.

“Yemeninin özelliği deri olmasıdır”

Yemeni ayakkabının özelliği ile ilgili de bilgi veren Keleş, “Yemeninin özelliği deri olmasıdır. Bütün vücudun kılcal damarları ayaktan geçtiği için deri vücuda rahatlık verir. Yemeninin özelliği rahat ve kaliteli olmasıdır. İşi geliştirme adına yeni renk ve modeller üretiyoruz. Müşterinin isteği doğrultusunda da yeni modeller hazırlıyoruz.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir