• DOLAR 32.43
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2324.71
  • ...
Londra'daki cami saldırısını PKK üstlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Londra'daki Diyanet Vakfı ile ona bağlı cami, önceki gece saldırıya uğradı. Gerçekleşen saldırıda caminin camları kırılmış, duvarlarına da PKK yazılmıştı. Bugün ise PKK’ye bağlı bir grup düzenlen saldırıyı üstlenerek videosunu yayınladı.

Diyanet Vakfı yetkilileri ise saldırıyla ilgili yaptıkları açıklamada güvenlik kameralarında 10-15 kişinin taşlı ve havai fişekli saldırıyı gerçekleştirdiği ve yüzlerinin maskeli olduğunu, saldırganların duvarlara PKK yazdıktan sonra kaçtıklarını belirtmişlerdi.

Bugün ise yapılan saldırı Avrupa’da faaliyet gösteren PKK’ye bağlı kuruluşların gençlik kolları tarafından üstlenildi. Saldırı anının video görüntülerini yayınlayan grup, benzer saldırılara devam edecekleri mesajını verdiler. Avrupa’daki PKK’ye yakın kuruluşların daha önceleri de farklı şiddet eylemleri gerçekleştirdikleri basına yansımıştı.

Avrupa’nın farklı kentlerinde başta İslami kuruluşlar olmak üzere çeşitli kurumlara ait binalara PKK’ye bağlı gruplar tarafından saldırılar artarken, Avrupalı yetkililerin ise şiddet eylemlerini engellemeye dönük herhangi bir tedbir almadıkları bildiriliyor.  (Fırat Arslan - İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir