• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
AB büyükelçileri kovulabilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özdemir, bu diplomatlarla ilgili istenmeyen adam anlamına gelen “persona non grata” ilan edilmesini istedi. Teröre destek vermek suçlamasıyla Eşbaşkanları dahil bir çok milletvekili ve yöneticileri tutuklanan HDP`nin grup toplantısına katılan Belçika, Avusturya ve Lüksemburg Büyükelçileri ile, Finlandiya, Avusturya, ve İspanya Büyükelçiliklerinin Müsteşarları, Yunanistan ve Almanya Federal Cumhuriyeti`nin 1 nci Sekreterleri, AB Türkiye Delegasyonu temsilcilerine tepkiler devam ediyor.

PERSONA NON GRATA

Uluslararası ilişkiler uzmanı Vahit Özdemir, yabancı misyon temsilcilerinin tutumunu Star`a değerlendirdi. Özdemir, “HDP grup toplantısına katılarak PKK ve uzantısı bir siyasi partiye destek veren yabancı ülkelerin Ankara Büyükelçileri ve temsilcileri açıkça 18 Nisan 1961 tarihli Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi`ni ihlal etmişler ve suç işlemişlerdir. Hükümet bu diplomatları en kısa sürede ‘persona non grata` yani istenmeyen adam ilan etmelidir” dedi.

MEYDAN OKUDULAR

Özdemir, “Büyükelçiler ve Büyükelçiliklerde görevli diplomatlar Türkiye`nin hassasiyetlerini maalesef dikkate almamışlardır. Muhtemelen Hükümetlerinin bilgisi dahilinde Türkiye`ye açıkça meydan okumuşlardır.Bu kendini bilmez Büyükelçilere ve diplomatlara Dışişleri Bakanlığının acilen gereğini yapacağına yürekten inanıyorum” dedi.

KENDİ İŞİNE BAK

Özdemir sözlerine şöyle devam etti: “Diplomatların başını çeken Belçika Büyükelçisine önce şunu hatırlatmak isterim; Valonlar ve Flamanlar sorununda da bu kadar müdahil misiniz? Türkiye`nin Brüksel Büyükelçisi benzer tavrı sergilese nasıl karşılanırdı acaba?”

Bu tabloyu kabul etmiyoruz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bazı yabancı misyon temsilcilerinin HDP TBMM Grup toplantısına katılmasına ilişkin, “Dün TBMM`de bir olay yaşandı. Biz bu tabloyu kabul etmiyoruz. Yani orada terör örgütüyle iç içe olmuş bir anlayışı, Avrupa`daki birtakım ülkelerin büyükelçilerinin gelip desteklemesini kabul etmiyoruz” dedi.

Star

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir