• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
Trump'ın başkan seçilmesi ABD'yi karıştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Donald Trump'ın ABD’nin yeni başkanı seçilmesinin ardından sokağa çıkan halk, "Not my president" “Benim başkanım değil” sloganıyla protesto gösterilerinde bulunuyor.

Amerika genelinde; New York, Chicago ve Austin kentlerinin yanı sıra Berkeley, Seattle, Phoenix, Los Angeles, Richmond, Oakland, Pennsylvania, Eugene, Portland, Pittsburgh, Oregon gibi kentlerde de protesto eylemleri yapılıyor.

8 Kasım'da yapılan seçimle başkan seçilen Cumhuriyetçi Partinin adayı Donald Trump, sonuçların kesinleşmesinin ardından yaptığı ilk konuşmada, bütün Amerikalıların başkanı olmak istediğini söylemişti.   

Trump'ın başkan olmasından memnun olmayan binlerce Amerikalı, çeşitli kentlerde "Not My President" “Benim başkanım değil” sloganıyla düzenledikleri protesto gösterilerinde Trump'ın göçmen ve Müslüman karşıtı söylemlerine tepki gösterdiler.

“Benim başkanım değilsin”

New York'un Birlik Meydanı'ndan Trump Binası'na “Trump Tower” bir yürüyüş düzenleyen protestocular, bina önünde seçim sonucunu protesto ederek, Trump'ın yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve kadın düşmanlığı söylemleri nedeniyle “Benim başkanım değilsin” sloganları attılar. Protesto gösterileri sonrası binanın çevresine beton bariyerlerin konulduğu görüldü.

“Trump’ın etrafına bir duvar örün, parasını ben veririm”

Göstericilerin çoğunluğunu gençler ve kadınlar oluştururken, siyahiler de Trump karşıtı protesto eylemlerinde ön saflarda oldular. Protestocuların ellerinde taşıdığı dövizlerde, "Irkçılık için destek yok", "Göçmenler Amerika'yı güçlendiriyor", “Trump’ın etrafına bir duvar örün, parasını ben veririm”, “Aptal Trump” gibi ifadelerin yer aldığı görüldü. Kimi yerlerde göstericiler Trump'ın portresini de ateşe verdiler.

Sosyal medyada da örgütlenen Trump karşıtları #notmypresident etiketiyle seçim sonucuna tepki gösteriyor.

Kaliforniya'nın Oakland kentinde karşıt gruplar arasında arbede yaşanırken, Seattle'da ise protestolar sırasında etrafa ateş açıldığı ve çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. Ayrıca göstericiler kimi bölgelerde ateşe verdikleri otomobil lastikleriyle yolları kapattı.

Trump karşıtı protesto gösterilerinin artarak devam edeceği belirtiliyor. (Hamza Adiyaman - İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir