• DOLAR 32.58
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2440.432
  • ...
PKK`ye ait çok sayıda silah ve yaşam malzemesi ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın Uludere ilçesi Bestler-Dereler bölgesinde süren operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Alınan bilgilere göre, son 10 gün içerisinde Şırnak`ın Uludere ilçesi Bestler-Dereler bölgesinde 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ve Çakırsöğüt Jandarma Komando Tabur Komutanlığına bağlı birliklerce sürdürülen operasyonlarda 19 PKK'li öldürülürken , 1 PKK'li de sağ olarak ele geçirilirken, operasyonda PKK'lilerin kış üstlenmesine de büyük darbe vuruldu.

Bestler-Dereler bölgesi Aşağıcuhni ve Sivritepe bölgelerinde arama tarama faaliyetlerini sürdüren kolluk güçleri, PKK'lilere  ait 16 ayrı sığınak ve depoda 1 çok ağır silah, 13 kalaşnikof uzun namlulu silah, 1 bora keskin nişancı tüfeği, 1 bixi uzun namlulu silah, 1 roketatar, 2 adet 60 milimetre havan, 2 antitank mayını, 1 ton 655 kilogram amonyum nitrat, 50 el bombası, 1 ATV motor ve 1 motorsiklet ele geçirildi.

Aramalarda ele geçirilen malzemeler arasında bulunan 100 adet doğum kontrol hapı dikkat çekerken, yaşam malzemelerinde yağ, un, şeker gibi yiyecek malzemelerinin tonlarca olduğu belirtildi.

Kolluk güçleri, ele geçirilen yaşam malzemeleri ve 1 adet el yapımı patlayıcı ile tuzaklanmış aracı imha ederken, bölgede operasyonların devam ettiği bildirildi. (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir