• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Trump`a bir çağrı da Taliban`dan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerika'daki seçimleri Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ın kazanmasının ardından Afganistan'ın en büyük direniş grubu Taliban'dan ülkedeki Amerikan askerlerini geri çekmesi çağrısı yapıldı.

Çağrıda "Mesajımız sadece Amerikalıların değil diğer bütün ulusların bağımsızlık ve egemenliğini sağlayan bir politika taslağı yapılmasıdır" denildi. Çağrıda Amerika'nın Afganistan'daki tüm askerlerini geri çekmesi gerektiği" belirtildi.

Eski Başkan Barack Obama'nın çizgisinde ilerleyen Demoratların adayı Hillary Clinton da Afganistan'da bulunan Amerikan askerlerinin bölgedeki varlığının devamı yönünde bir politika izleyeceğini açıklamıştı. Clinton ile ülke dışındaki Amerikan askerlerinin varlığı konusunda tamamen zıt düşüncelerde olan Trump'ın Afganistan konusunda ne yapacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

Seçim kampanyalarında ABD`nin Afganistan`ı 2001`de işgal etmesini korkunç bir hata olarak niteleyen Trump, Pakistan`ın nükleer tehdidine karşı Afganistan`da asker tutulmasının gerekli olduğunu da söylemişti.

Kaynak: Dünyabülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir