• DOLAR 32.566
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2433.962
  • ...
Hüseyin Akbalık'ın cenazesi Mardin'e sevk edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cezaevinde yakalandığı hastalığın ardından başlayan ve yaklaşık 3 ay süren tedavi sürecine cevap veremeyen hasta mahkûm Hüseyin Akbalık, Mardin’in Nusaybin ilçesindeki Duruca köyünde bulunan evinde sabah saatlerinde vefat etti.

Akbalık’ın vefat haberi sevenlerini yasa boğarken, cenaze yıkanıp, cenaze namazı da kılındıktan sonra defin için savcının gelmesi beklendi. Fakat aradan geçen saatlere rağmen savcı köye gelmedi. Savcıya ulaşan aile, savcının can güvenliğini gerekçe göstererek köye gelmeyeceğini öğrendi.

Savcı, Hüseyin Akbalık’ın ailesinden cenazeyi Nusaybin’e getirmelerini istedi. Akbalık’ın ailesi bu defa cenazeyi alıp Nusaybin Devlet Hastanesi morguna getirdi. Nusaybin Devlet Hastanesi’ne gelen savcı, otopsi işlemleri için cenazeyi Mardin Devlet Hastanesi’ne sevk etti. Saat 15.30’da cenazeyi alan aile, otopsi işlemleri gerekçesiyle cenazeyi Mardin’e götürdü. 

Hüseyin Akbalık, ağabeyi Cuma Akbalık, kardeşinin 24 yıldır önce suçsuz yere gözaltına alınarak ağır işkencelerden geçirildikten sonra müebbet hapse mahkûm edildiğini söyledi.  Ağabeyinin 24 yıldır cezaevinde suçsuz yere tutulduktan sonra beyin tümürü ameliyatı geçirdiğini söyleyen Cumali Akbalık, ameliyat sonrası 3 ay boyunca evinde tedavi edilmesine karar verildiğini hatırlattı. İstanbul’da bir süre tedavi gördükten sonra Nusaybin'e geri döndüklerini hatırlatan Akbalık, merhum ağabeyinin durumunun ağırlaşması üzerine önce Mardin’e ardından Malatya’ya sevk edildiğini söyledi.

Merhum ağabeyinin, tedavilere cevap vermediğini ve her geçen durumunun daha da kötüleştiğine vurgu yapan Akbalık, bugün sabah saatlerinde vefat ederek Hakk’ın rahmetine kavuştuğunu söyledi.

Akbalık, “Vefat ettikten sonra eve hem doktor hem de jandarma gelerek raporlarını aldılar. Bizler de cenazemizi yıkayıp defin işlemlerimizi, hazırlıklarımızı bitirince savcının görmesi gerektiği konusunda bize telefon geldi. Ancak öğleye kadar savcı gelmeyince aradık. Bize savcının gelemeyeceği söylenerek cenazenin Nusaybin’e getirilmesi istendi. Bunun üzerine cenazemizi Nusaybin Devlet Hastanesi morguna getirdik. Bu kez otopsi işlemleri için cenaze, Mardin’e sevk edildi. Şuan Mardin’e götüreceğiz, inşallah otopsi işlemlerin ardından cenazemizi defin edeceğiz.” dedi.

Bu arada, HÜDA PAR GİK üyeleri Mahmut Kılınç ile Vedat Turgut, Mardin İl Başkanı Şehmus Akman, Şırnak İl Başkanı Abdullah Kılıç ve Diyarbakır İl Başkanı Şehmus Tanrıkulu Nusaybin Devlet Hastanesi’ne gelerek aileye başsağlığında bulundu. (M. Salih Keskin/Mehmet Aslan – İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir