• DOLAR 32.596
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2493.199
  • ...
Mesleki eğitimini tamamlayan 531 kadına sertifika verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman 3. Kariyer ve Girişimcilik Zirvesi Etkinlikleri kapsamında Batman İŞKUR ile MEB işbirliğiyle “Mesleki Eğitim Kurslarını Başarıyla Bitiren Kadın Kursiyerlerin Sertifika Töreni” düzenlendi.  

Batman Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen törene; Vali Ahmet Deniz, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, SSK İl Müdürü Alaettin Ökten, BATSO Başkanı A.Kadir Demir, ASKON Şube Başkanı Selman Nasıroğlu ve girişimci kadınlar katıldı.

Sertifika töreni öncesi bir konuşma yapan Vali Ahmet Deniz, Türkiye’de işsizlik oranının yüzde 10 olduğunu belirterek, “Maalesef üzülerek söylüyoruz, Batman ilimizde Türkiye’nin çok üzerinde, yüzde 25’lere varan bir işsizlik oranımız var. Bu da bizi gerçekten derinden üzüyor. Çünkü en önemli şey iş, aştır. Eğer eve sıcak ekmek götürebiliyorsak hanemiz huzurlu olur. Onun için kadınlarımızın mesleki beceriler kazandırılarak meslek sahibi olması çok daha önemlidir. Şu an Organize Sanayi Bölgemiz maalesef yetersiz. Yatırımcılar arsa istiyor, arsa veremiyoruz. 2017 yılı içerisinde inşallah 2 bin dönümlük OSB’deki yeri, yatırım programına aldırmak için uğraşıyoruz. Eğer bu işi çözersek, burada sertifika alan hanımefendilerin tamamına yakınını orada farklı alanlarda istihdam edebileceğiz.” dedi.

Kadınların iş sahibi olmasını istediklerini ifade eden Vali Deniz, “Çünkü toplumun kalkınması ancak ve ancak erkeklerle beraber kadınlarımızın da üretim yapmasıyla mümkündür. Çünkü biz gelişmek istiyoruz, gelişmeliyiz. Büyümek istiyoruz, büyümeliyiz. Bunu da ancak hep beraber sağlayacağız. Sadece İŞKUR’un bu tür etkinlikler için bu yıl 90 milyon TL desteği olmuş.” diye konuştu.

Selamlama konuşması yaparak sertifikanın hayırlara vesile olmasını temenni ettiklerini belirten Üniversite Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam’ın ardından bir konuşma yapan İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, 531 genç kız ve kadına sertifika vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Projelerde kadın istihdamına öncelik verdiklerini vurgulayan Eviz, “Kadının kalkınmada aile ekonomisinde yer alması bizim temel hedeflerimizden birisidir. Bunun için İŞKUR olarak Batman’da toplamında bizim projelerimizden bin 532 kadın kursiyer istifade etmiş. Bir kısmı işletmelerde istihdam edilmiş, bir kısmı sertifikalarını almış, bir kısmı girişimcilik belgelerini alarak iş kurmayı bekliyor. Sertifika verdiğimiz 531 kişiye harcanan bütçe miktarı 1 milyon 300 bin küsurdur. Bin 532 kişiye ise toplam 6 milyon TL’yi buluyor. Kadının istihdamına pozitif ayrımcılık yaparak bu projeleri önemsiyoruz. 2017 yılında bu projeler artarak devam edecektir.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Ahmet Deniz, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam tarafından mesleki eğitimini tamamlayan 531 kadına sertifikaların verilmesiyle program son buldu.  (M.Fatih Akgül-İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir