• DOLAR 32.347
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2308.804
  • ...
Mısır`da ekonomik kriz protestoları başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Sözcüsü Talat Fehmi, İhvan'ın cuma günü yapılacak olan gösterilere katılmasının Mısırlıların sokaklara çıkmasına bağlı olduğunu söyledi.

Mısır dışında ikamet eden Sözcü Fehmi "İhvan'ın 'Fakirler devrimi' adı altında 11 Kasım'da düzenlenecek gösterilere katılması Mısırlıların sokaklara çıkmasına bağlı." dedi.

Birçok sıkıntılara ve tutuklamalara maruz kalmasına rağmen İhvan'ın Mısır halkının içerisinde olmaya devam edeceğini kaydeden Fehmi, ülkenin sokak ve köylerinde sınırlı da olsa hala yapılan haftalık gösterilere dikkati çekti.

Fehmi, "Buradan Mısır halkının bütün kesimlerine sesleniyoruz. Biz sizinleyiz. Eğer sokaklara çıkmaya, devrim yapmaya karar verirseniz sizinle beraberiz. Kararınız bu yönde değilse sizi sadık bir şekilde meydanlarda bekliyor olacağız. Değişim anahtarının sizin elinizde olduğuna inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Mısır'da ekonomik durgunluk ve enflasyon nedeniyle 11 Kasım'da "Fakirler devrimi" adı altında ülke çapında protesto gösterileri düzenlenmesi yönünde sosyal medyadan çağrılar yapılıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir