• DOLAR 32.502
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2429.585
  • ...
Batman'da UMKE eğitim tatbikatı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’da Batı Raman mevkiinde UMKE personellerine yönelik doğada pusula ile yön bulma, triyaj, ekip arası iletişimi güçlendirme ve hasta ile yaralı taşıma teknikleri başlıklarından oluşan ''Olumsuz Doğa Koşullarında Hastaya Müdahale'' eğitimi düzenlendi.

Yapılan eğitim tatbikatıyla ilgili açıklamada bulunan Batma İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, UMKE ekibinin, büyük çaplı bir afet, çok sayıda ölü ve yaralının bulunduğu olağan dışı durumlar ve ambulans ekiplerinin ulaşmakta zorluk yaşadığı elverişsiz doğa koşullarında olaya müdahale ederek medikal kurtarma işlemlerini gerçekleştirdiğini söyledi.

UMKE biriminin yürütmekte olduğu görevi en iyi şekilde yapabilmek amacıyla tatbikatlar, kamplar ve personele yönelik geliştirme eğitimleri düzenlendiğini belirten Bodakçi, “Batı Raman mevkiinde UMKE ekiplerimiz ilk etapta oluşturulan engelli parkurda hasta taşıma sedyesi üzerinde su dolu bidonları taşıyarak, hastaya zarar vermeden taşıma yöntemleri üzerinde çalıştılar. İkinci etapta ise parkurda sedyeyle hasta taşınarak elverişsiz arazi koşullarında hastayı dengeli taşıma çalışması yapıldı. Üçüncü etapta bir düzenek hazırlanarak ekiplere uygulatılmış, böylece ekip içinde işbirliği, iletişim ve dayanışma ruhunun güçlendirilmesi amaçlanmıştır. Dördüncü etapta toplam on vakadan oluşan triyaj uygulaması yaptırılarak, afet ve olağan dışı durumlarda UMKE ekiplerinin hasta seçme ve ayıklama işlemlerini hızlıca ve doğru şekilde yapmaları amaçlanmıştır. Son etapta ise önceden hazırlanan enkaza bir hasta yerleştirilmiş ve timlerden bu hastaya enkaz altında gerekli tıbbi müdahaleler yapılarak hasta taşıma tekniklerine uygun şekilde güvenli bölgeye taşınması istenmiştir.” dedi. (İLKHA) 













Bu haberler de ilginizi çekebilir