• DOLAR 32.518
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2425.904
  • ...
Köylünün geçim kaynağı olan inekleri çalındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`ın Sason ilçesinde bir köylünün geçim kaynağı olan inekleri, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı.

Olay, Umurlu (Taraş) köyü Ziyaret (Şexbal) mezrasında meydana geldi. Alınan bilgilere göre, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, gece saatlerinde Feyzi Demir'e ait ahırın kapı kilidini kırarak içeri girdiler. Hırsızlar, Demir`in tek geçim kaynağı olan 3 ineği alarak kayıplara karıştılar.

Büyükbaş hayvanlarının çalındığını fark eden Demir, durumu jandarma ve polise bildirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Ramazan ayından bu yana toplam 5 ineğinin çalındığını söyleyen Demir, ineklerden sağdığı sütü satarak geçimini temin ettiğini belirtti.

Demir, “İneklerimiz ahırdayken kilidi kırıp çaldılar. Beni mağdur ettiler. Ramazan ayında da 2 ineğim çalındı. Bu ineklerin sütüyle geçimimizi sağlıyorduk. Elimizde ineklerimizden başka bir şey yok. Geçenlerde bir köylümüzün de 2 ineği çalındı. Bazen keçiler ve bal kovanlarımız da çalınıyor. Hırsızları Allah'a havale ediyorum. Bu hırsızlık vakalarının aydınlanmasını istiyoruz.” dedi.

Sason`da hırsızlık vakalarında artış yaşandığını ifade eden ilçe sakinleri ise bu tür olaylara yönelik gerekli önlemlerin alınmasını istediler. (M. Sait Çelik-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir